Lions zamelen in Alblasserdam weer DE-waardepunten en vreemd geld in
Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd

Lions zamelen in Alblasserdam weer DE-waardepunten en vreemd geld in

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Deze week is de traditionele Lionsclub koffiepunten actie weer van start gegaan. In december wordt iedereen opgeroepen om DE-waardepunten in te leveren bij de speciale inleverpunten. De koffiepunten worden bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie voor de plaatselijke voedselbanken.


Negen jaar geleden namen enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief om DE-koffiepunten te verzamelen. Met de koffiebrander werden goede afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie ten behoeve van de voedselbank. De fabrikant ondersteunt deze actie en verhoogt de opbrengst zelfs met ruim 15%. Wat in Voorburg begon als een spontane actie vindt nu plaats in geheel Nederland. Ruim 120 Lionsclubs, alle voedselbanken en ruim 10.000 vrijwilligers zijn erbij betrokken. Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 134.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Daarmee kan om de twee weken een gezin worden voorzien van 1 pak koffie.

Voor deze regio is Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier verantwoordelijk voor de inzameling. In de gehele maand december zullen in de gemeente inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen: Voedselbank Alblasserdam, de Grote Kerk, Landvast, Riens Gort Optiek (Makado-Center), Landvast, de bibliotheek (in het gemeentehuis), Dirk van den Broek supermarkt (Plantageweg), Banketbakkerij Prins (Scheldeplein) en de Plus supermarkt (Sportlaan). Begin januari worden de dozen weer opgehaald of geleegd. Dit laatste op die locaties waar de dozen het gehele jaar door blijven staan.

Daarnaast wordt oud en vreemd geld ingezameld voor Fight for Sight. Sinds 1928 is dit één van de hoofddoelen van de Lions-organisatie: blindheidsbestrijding. Met dit geld, dat door banken wordt omgezet in donaties, worden staaroperaties in derde wereldlanden betaald.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier