‘Hoop voor Albanië’ bezorgt Kerstkaarten voor voedselhulp
Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto:

‘Hoop voor Albanië’ bezorgt Kerstkaarten voor voedselhulp

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De vrijwilligers van stichting Hoop voor Albanië gaan ook dit jaar weer Kerstkaarten bezorgen. Vlak voor Oud & Nieuw wordt ook weer de oliebollenactie gehouden.


Hoop voor Albanië is al bijna 30 jaar actief om de helpende hand te bieden aan de zwakkeren in de Albanese samenleving. De hulp varieert tot het verstrekken van kleding en voedsel tot de bouw en inrichting van schooltjes, een bejaardentehuis en de verbouw van faciliteiten voor kinderen met een geestelijke beperking.

Door de jaren heen heeft de stichting via de kerken en andere hulpverleningsorganisaties een netwerk opgebouwd waarbij we gericht kunnen helpen. “We kennen de mensen en zien de dankbaarheid wanneer we mensen kunnen helpen bij de bouw van een huisje. Je geeft de mensen hulp en hoop voor een betere toekomst”, aldus de lokale werkgroep.

Het coronavirus is ook in Albanië een probleem. Al snel na de vaststelling van de eerste corona besmettingen werd een lock down afgeroepen wat betekende dat het aantal besmettingsgevallen, vergeleken met andere landen, redelijk binnen de perken bleef. Een gevolg hiervan was echter ook dat velen hun baan hierdoor kwijt raakten, geen baan betekent geen geld en geen geld betekent geen eten.

Hulp hard nodig
Extra voedselhulp is dus hard nodig. Normaal gesproken verstrekken we rond de wintermaanden meel aan hen die onze steun nodig hebben vanwege het feit dat wegen en paden onbegaanbaar zijn. Nu is de nood al groot vanwege het feit dat er honger dreigt omdat mensen geen geld hebben om eten te kopen, simpelweg omdat ze er het geld niet meer voor hebben.

In Papendrecht organiseert de lokale werkgroep jaarlijks een aantal activiteiten om het werk van de stichting onder de aandacht te brengen en daarbij om geld bijeen te brengen om projecten van de stichting te ondersteunen. De eerste actie is bijna afgelopen, de verkoop van sinterklaaslekkernijen.

“Onze focus gaan we nu weer richten op de bezorging van kerstkaarten”, meldt de lokale werkgroep. “We kennen de nood in Albanië en willen onze handen uit de mouwen steken om via het bezorgen van kerstkaarten voedsel te financieren voor hen die dit hard nodig hebben. Dit jaar hebben we een uitdaging omdat we normaal gesproken via de Papendrechtse kerken onze actie uitzetten maar vanwege het coronagebeuren is deze weg zo’n beetje afgesneden.”

Nieuw inleveradres
Dit jaar heeft Hoop voor Albanië in De Vershoek een nieuw inleveradres voor enveloppen op het winkelcentrum De Meent in Papendrecht gevonden. Gerrit-Jan Verstoep van De Vershoek was gelijk enthousiast en vertelde dat het hart voor de zwakkere in de samenleving en hulp bieden daar waar nodig hem aansprak. “We mogen onze overvloed delen met hen die geen hoop hebben. Op deze manier kunnen en willen we graag een verlengstuk zijn van jullie missie.“

Onze enveloppen zijn nu onder andere verkrijgbaar bij De Vershoek op de Meentpassage en in de Hoop voor Albanië garagebox van Kees Verheul aan de Pieter Zeemanlaan. Daarnaast zijn ze ook beschikbaar in de Papendrechtse kerken.

“Ondanks het feit dat er steeds minder kaarten geschreven worden hopen we dat er dit jaar een trend breuk zal zijn”, aldus de lokale werkgroep. “We hopen stiekem dat er meer kaartjes worden gestuurd. Veel mensen ervaren meer eenzaamheid omdat ze geen bezoek mogen ontvangen en er minder contact is. Het isolement wat veel ouderen ervaren is wel een dingetje hoor en moet niet worden onderschat.”

Op de enveloppen staat aangegeven hoe de actie werkt en in welke plaatsen we de kaarten bezorgen. Alle enthousiaste vrijwilligers bezorgen de kerstkaarten niet alleen in Papendrecht maar ook in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Oud-Alblas, Streefkerk, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland voor de prijs van 55 eurocent per kaart of brief.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier