Jan’s Versmarkt opent op het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland
Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Jan van der Rhee bij zijn zaak aan het Kleyburgplein.
• Jan van der Rhee bij zijn zaak aan het Kleyburgplein. (Foto: Bert Bons)

Jan’s Versmarkt opent op het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland

  •   keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Op winkelcentrum Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland opent op donderdag 3 december Jan’s Versmarkt.


In de winkel staat een oude bekende; Jan van der Rhee. Hij was al groenteboer op het plein toen het oude winkelcentrum er nog stond en heeft in de afgelopen jaren met een marktwagen door de omgeving getrokken. Hij stond op weekmarkten in onder meer Groot-Ammers, Nieuwpoort en Alblasserdam.

Gezond eten
“Maar dat werd me te druk en ik kon moeilijk genoeg personeel krijgen”, legt Jan uit. “Vooral in de coronaperiode werd het nóg gekker. Het leek wel alsof mensen nog meer dan voorheen gezond wilden eten.”

Hij wilde de zaken anders gaan aanpakken en keert nu weer terug naar zijn oude stek op het Kleyburgplein. “Destijds zat ik schuin hiertegenover, maar die panden zijn zes, zeven jaar geleden afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe winkelcentrum. Ik heb toen ook een nieuw pand laten neerzetten, dat ik ging verhuren. Eerst zat er een naai-atelier in en later een bloemenzaak. Toen die in januari dit jaar failliet ging, besloot ik om er zelf in te gaan met een zaak voor aardappelen, groenten en fruit.”

Goede kwaliteit en lage prijzen
De ervaren versman wil met Jan’s Versmarkt doorgaan met datgene waarmee hij bekend geworden is toen hij nog op de markt stond; het leveren van goede kwaliteit voor lage prijzen. “Het is onze ambitie om dit concept uit te laten groeien en in de regio nog meer van dergelijke versmarkten te openen”, vertelt Jan.

De winkel is overzichtelijk ingedeeld. Omdat er ‘maar’ tien winkelwagens zijn, kan de versmarkt altijd coronaproof worden bezocht. Behalve vers fruit, verse groenten en aardappelen zijn er ook kant en klaar gesneden groenten uit de koeling verkrijgbaar en versgeperste sinaasappelsap.

Jan’s Versmarkt is geopend volgens de normale openingstijden die op het Kleyburgplein gelden. Alleen de eerste twee dagen wil Jan enkele uurtjes extra open zijn, omdat hij een grote toeloop verwacht. Jan: “Ook wil ik ouderen en kwetsbare mensen de gelegenheid geven om langs te komen.”

Uurtje langer open
De verswinkel is daarom gelijk op de eerste openingsdag op donderdag 3 december geopend tot 19.00 uur. Normaal is de winkel open van 08.00 tot 18.00 uur, maar die eerst dag dus een uurtje langer.

Daarnaast is Jan’s Versmarkt op vrijdag 4 december al open vanaf 07.00 uur, net als de buren bij de Plus Supermarkt, speciaal voor ouderen en kwetsbaren. “Maar als andere klanten komen en er is ruimte in de winkel, ga ik natuurlijk niemand weigeren”, belooft de altijd goedlachse Jan van der Rhee.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier