• Karel Thieme met het systeem van Aquapeak.
• Karel Thieme met het systeem van Aquapeak. Foto: Aangeleverd

Zuiver Water-ambassadeur Karel Thieme blij met bevestiging dat waterzuiveraar lood verwijdert

Algemeen 1.280 keer gelezen

PAPENDRECHT • Kraanwater met giftig lood, als gevolg van loden waterleidingen, het is in oude huizen en gebouwen een groot probleem. Vooral voor baby’s en kinderen is lood schadelijk.

Papendrechter Karel Thieme bewijst met een onlangs binnengekomen laboratoriumrapport van SGS in de hand dat het met een Aquapeak waterzuiveraar mogelijk is om giftig lood, thuis, voor meer dan 99% uit kraanwater te verwijderen en zodoende te voorkomen dat het lood in het menselijk lichaam terecht komt.

Eigenlijk is Karel niet verrast door de uitkomst van het onderzoek. “Nee, niet verrast, het is de bevestiging van de verwachting. Omgekeerde osmose is een ultieme vorm van waterzuivering.”

Het systeem werkt eenvoudig. Op het aanrecht staat een apart kraantje, waaruit hij het optimaal (na)gezuiverde leidingwater tapt. Karel: “Deze ultieme vorm van waterzuivering verwijdert ook restanten van medicijnen, PFOA/GenX, pesticiden, hormonen en virussen. Iedereen kan thuis genieten van heerlijk, zuiver water, ‘gewoon’ uit een aparte kraan. De kosten beperken zich tot enkele dubbeltjes per dag. Het zou ideaal zijn wanneer bijvoorbeeld drinkwaterbedrijven zoals Oasen dit collectief optioneel gaan aanbieden aan al hun klanten. Dit gaat niet om de g van geld maar om de g van gezondheid.”

De Echt Zuiver Water-ambassadeur, zoals hij zichzelf noemt, is al een poosje bezig met zijn missie om overal zuiver water in huis te krijgen. Hij heeft er echter nu pas voor gekozen om dit onderzoek te laten uitvoeren door SGS, een wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Karel: “We hebben ervoor gekozen om nu dit specifieke lood-onderzoek te laten doen, omdat we de laatste tijd veel mensen bedienen die wonen in huizen van voor 1960, die nog loden leidingen hebben.”

Meer informatie is te vinden op www.echtzuiverwater.nl of op Facebookpagina ‘echtzuiverwater’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden