Inspire2LiveChoir zorgt voor Sinterklaasverrassing voor Voedselbanken
Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Namens de Voedselbank Alblasserdam nam Sarah Baan (l.) de speculaaspoppen in ontvangst die Petra van Leeuwen van het Crea-team kwam brengen.
• Namens de Voedselbank Alblasserdam nam Sarah Baan (l.) de speculaaspoppen in ontvangst die Petra van Leeuwen van het Crea-team kwam brengen. (Foto: Aangeleverd)

Inspire2LiveChoir zorgt voor Sinterklaasverrassing voor Voedselbanken

  •   keer gelezen

REGIO • Het Crea-team van het Inspire2LiveChoir heeft niet alleen 4806 speculaaspoppen verkocht, maar kon dankzij gulle gevers ook flink wat speculaaspoppen bij Voedselbanken in de regio brengen. De opbrengst van de speculaaspoppen bedraagt ruim 8000 euro en komt ten goede aan het Prinses Máxima Centrum, voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen.


Het Crea-team maakt deel uit van het Inspire2LiveChoir, het koor dat uitsluitend zingt voor projecten van de kankerbestrijding. Omdat er geen repetities en evenmin concerten mogelijk zijn, kan het koor geen geld inzamelen voor het goede doel van 2020 namelijk, het Prinses Máxima Centrum voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen.

Het Crea-team probeert intussen toch zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit doel en verkoopt allerlei artikelen vanuit Loods De Zoete Inval aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht en organiseert acties.

Enige weken geleden zijn de leden van het Crea-team, met hulp van koorleden begonnen met de verkoop van speculaaspoppen. Bovendien stelden zij de vraag of de gulle gevers behalve een pop voor zichzelf ook een speculaaspop voor de Voedselbank wilden doneren. Deze oproep was niet tegen dovemans oren gezegd. Onlangs konden leden van het Crea-team vele dozen met speculaaspoppen bij de Voedselbanken in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht brengen. Daar werden de lekkernijen met dank ontvangen en deze zoete Sinterklaasverrassing komt in de boxen voor cliënten die het momenteel iets minder breed hebben.

De actie is inmiddels afgelopen en ondanks dat de gelden nog niet compleet binnen zijn, kan er volgens het Crea-team vanuit worden gegaan dat een bedrag van ruim 8000 euro aan het Prinses Máxima Centrum kan worden overhandigd.

De dames van het Crea-team zijn dankbaar dat er zo massaal besteld is en zij danken de gulle gevers namens het Prinses Máxima Centrum en de Voedselbanken.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier