Afbeelding
Foto: stockfoto

Sociaal Raadslieden Alblasserdam wil helpen bij invullen Kinderopvangtoeslag

Algemeen 180 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Binnen de gemeente Alblasserdam is de Sociaal Raadslieden Toeslagenservicepunt van de Belastingdienst. Dagelijks houdt de Sociaal Raadslieden zich bezig met belastingzaken.

Per 1 januari 2021 zijn er veel tarieven die wijzigen. Een voorbeeld van zo’n wijziging van een tarief is het uurtarief van de kinderopvang. Dit nieuwe uurtarief dient iedereen zelf door te geven aan de Belastingdienst; wanneer men kinderopvangtoeslag ontvangt.

Men kan het nieuwe uurtarief zelf aanpassen door in te loggen op ‘mijn toeslagen’ van de Belastingdienst. Als tip wil Sociaal Raadslieden meegeven dat men bij het wijzigen van het uurtarief tevens bekijkt of het geschatte jaarinkomen over 2021 het juiste inkomen is. Op deze manier wordt voorkomen dat men kinderopvangtoeslag terug moet betalen aan de Belastingdienst of te weinig kinderopvangtoeslag ontvangt. Wanneer iemand het geschatte jaarinkomen voor 2021 wijzigt, heeft dit gevolgen voor alle toeslagen.

Sociaal Raadslieden Alblasserdam biedt aan om mee te kijken bij het aanpassen van het uurtarief. Voor hulp of voor meer informatie kan men contact opnemen met de Stichting Welzijn Alblasserdam via telefoonnummer 078-2021220 of via het e-mailadres van de Sociaal Raadslieden: sociaalraadslieden@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden