375 miljoen euro extra voor doorstroming A15 tussen Gorinchem en Papendrecht
Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; Tussen Alblasserdam en Papendrecht is de A15 al drie rijstroken breed.</p>

• Tussen Alblasserdam en Papendrecht is de A15 al drie rijstroken breed.

(Foto: Aangeleverd)

375 miljoen euro extra voor doorstroming A15 tussen Gorinchem en Papendrecht

  •   keer gelezen

REGIO • De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om 375 miljoen euro extra uit te trekken voor de eventuele verbreding van de A15 tussen Gorinchem en Papendrecht. Andere opties staan ook nog open, als de doorstroming maar verbetert op de snelweg.


Wethouder Joost van der Geest van de gemeente Gorinchem reageert verheugd op het bericht dat er extra geld uitgetrokken wordt om de verbreding van de A15 alle prioriteit te geven. Hij gaat ervan uit dat de snelweg ook daadwerkelijk verbreed zal worden. Hij plaatste een bericht op Twitter: “Blij hiermee! Zo kan het voorkeursscenario van ons als gemeenten langs de A15 (2x3 rijstroken) gerealiseerd worden. Goed voor onze inwoners en bedrijven!”

De 375 miljoen euro is bestemd voor de MIRT-Verkenning A15 Papendrecht - Gorinchem. Op een deel van dat traject, tussen Papendrecht en Sliedrecht, zijn al definitieve plannen voor verbreding van de snelweg. Tussen Papendrecht en Sliedrecht-Oost komt in 2021 een extra rijstrook met vluchtstrook en richting Rotterdam tussen Sliedrecht-West en Papendrecht.

“Hiervoor benutten we de ruimte in de middenberm en de buitenbermen tussen de weg en de geluidschermen. De geluidsschermen blijven op dezelfde plek staan en blijven even hoog”, meldde Rijkswaterstaat enkele maanden terug al. Eind volgend jaar moet het werk gereed zijn.

Ter voorbereiding op de aanleg van de extra rijstroken is er extra grond aangebracht en worden er kabels en leidingen verlegd. Ook onderzoekt de aannemer de kwaliteit en stabiliteit van de ondergrond en inspecteert hij de vangrails.

De verbeterplannen met het extra beschikbare budget van 375 miljoen moeten nog gemaakt worden. Het ministerie kijkt in de Verkenning naar drie overgebleven alternatieven om de doorstroming en de verkeersveiligheid op de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem te verbeteren. Verbreding van twee naar drie rijbanen is daarbij een belangrijke denkrichting, maar daartoe is nu nog niet besloten.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier