Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Orange The World kleurt Papendrecht oranje

Algemeen 176 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht besteedt in de periode van 25 november tot en met 10 december aandacht aan een internationale campagne tegen geweld tegen vrouw.

De campagne van Orange The World heeft als doel het om het geweld tegen vrouwen terug te dringen en daarvoor aandacht te vragen. In Papendrecht gebeurt dat met posters op publieke plaatsen, op de gemeentepagina’s in de Klaroen, op de led-schermen in het dorp en er worden boodschappen gespoten op stoeptegels.

“Als we uit corona zijn, melden we ons ook bij verenigingen om hiervoor aandacht te vragen”, vertelde wethouder Corine Verver donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. “Dat doen we samen met onder andere Sterk Papendrecht.” Verenigingen spelen volgens de gemeente een belangrijke rol bij het signaleren van geweld tegen vrouwen.

Met de actie Orange The World geeft de gemeente Papendrecht een passend vervolg aan een motie van D66, die onlangs werd ingediend. “Ik ben er heel erg blij mee dat deze actie zo breed wordt opgepakt”, reageerde fractievoorzitter Trijntje van Es van D66 tijdens de vergadering.

“Het is voor veel vrouwen moeilijk om met dit soort zaken, waar angst en schaamte mee gepaard gaan, naar buiten te komen. Maar het is goed om te weten dat er hulp mogelijk is. Er is een beter leven mogelijk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden