Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd

Orange The World kleurt Papendrecht oranje

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht besteedt in de periode van 25 november tot en met 10 december aandacht aan een internationale campagne tegen geweld tegen vrouw.


De campagne van Orange The World heeft als doel het om het geweld tegen vrouwen terug te dringen en daarvoor aandacht te vragen. In Papendrecht gebeurt dat met posters op publieke plaatsen, op de gemeentepagina’s in de Klaroen, op de led-schermen in het dorp en er worden boodschappen gespoten op stoeptegels.

“Als we uit corona zijn, melden we ons ook bij verenigingen om hiervoor aandacht te vragen”, vertelde wethouder Corine Verver donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. “Dat doen we samen met onder andere Sterk Papendrecht.” Verenigingen spelen volgens de gemeente een belangrijke rol bij het signaleren van geweld tegen vrouwen.

Met de actie Orange The World geeft de gemeente Papendrecht een passend vervolg aan een motie van D66, die onlangs werd ingediend. “Ik ben er heel erg blij mee dat deze actie zo breed wordt opgepakt”, reageerde fractievoorzitter Trijntje van Es van D66 tijdens de vergadering.

“Het is voor veel vrouwen moeilijk om met dit soort zaken, waar angst en schaamte mee gepaard gaan, naar buiten te komen. Maar het is goed om te weten dat er hulp mogelijk is. Er is een beter leven mogelijk.”

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier