Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Papendrechter (19) aangehouden na inbraak in tientallen bergingen, tweede verdachte weet te ontsnappen

112 329 keer gelezen

PAPENDRECHT • De politie heeft maandag in de vroege ochtend en 19-jarige Papendrecht aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij een serie inbraken in bergingen in de Perselflat aan de Papendrechtse Rembrandtlaan. Een tweede verdachte wist te ontsnappen.

Een getuige hoorde ronde 04:30 uur vreemde geluiden vanuit de bergingen en belde direct 112. De politie was snel ter plaatse en trof in de ruimte waar de bergingen op uitkomen twee mannen aan. Zij gingen er meteen vandoor. Eén van hen wist te ontsnappen, de ander werd gearresteerd en is meegenomen naar het politiebureau.

In de flat bleken tientallen bergingen, mogelijk 40, met geweld te zijn geopend. Alleen de schade aan de deuren loopt al in de duizenden euro’s. Het is nog onbekend of de inbrekers daadwerkelijk iets buit hebben gemaakt. 

De politie doet een dringend beroep op de flatbewoners om aangifte te doen via politie.nl.

Duivenstraat
In een flat aan de nabijgelegen Duivenstraat zou in dezelfde nacht ook zijn ingebroken. De dader(s) zouden hier de sloten van de kelderboxen niet vernield hebben, maar door ‘flipperen’ zijn binnengekomen.

Of de mannen die in de Pelserflat betrapt werden ook aan de flat aan de Duivenstraat te linken zijn, is nog in onderzoek. Ook hier is nog niet bekend of er iets buitgemaakt is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden