Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Op huizenjacht: zo vind je toch die betaalbare huurwoning in Dordrecht

Algemeen 333 keer gelezen

Op zoek naar een leuke huurwoning in Dordrecht? Het zal niet verbazen dat je niet de enige bent. Wie wil er niet wonen in een stad vol historie, aan de voet van De Biesbosch? 

Tot voor kort stond Dordt nog in de top 15 van prettigste steden om te wonen in Nederland. Door een stijgende vraag naar woonruimte schiet de gemiddelde huurprijs helaas ook al jaren omhoog. We kregen zelfs te maken met de grootste stijging in zes jaar tijd! Wil jij toch goedkoop een huis kunnen huren? Gebruik woningsites om op de hoogte te blijven van nieuw woningaanbod. . Dat maakt het makkelijker om een nieuwe huurwoning in Dordrecht te vinden.

Stijgende huurprijzen
Huren wordt ieder jaar weer een beetje duurder. Dit jaar was de stijging alleen forser dan verwacht. We kregen zelfs de grootste stijging sinds 2014 te verduren. Vergeleken met vorig jaar stegen de huren met gemiddeld 2,9 procent. Dit ligt ook nog eens 2,7 procent hoger dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar. Huren wordt er dus niet gemakkelijker op. Zelfs met een modaal inkomen wordt het steeds lastiger om een enigszins betaalbaar huurhuis te vinden. Is er dan geen hoop voor jou om Dordtenaar te worden?

Wonen in Dordrecht gunstig
Zuid-Holland is samen met Noord-Holland de provincie waar huren het snelst omhooggaan, beide met 3,2 procent. Met name door de enorme groei in Rotterdam en Den Haag, die samen Amsterdam voorbijgingen als snelste stijgers. In Dordrecht betaal je maandelijks zo’n 14 euro per vierkante meter. Voor een relatief klein appartement van 50m2 komt dat neer op 700 euro per maand. Gunstig, vergeleken met Rotterdam en Den Haag. Daar lopen de gemiddelden op tot wel 20 euro per vierkante meter. En daar komen vaak nog allerlei kosten bij op!

Op zoek naar een huurwoning
Wil je anno 2020 gaan huren? Dan zul je je proactief moeten opstellen. Als je goed rondzoekt, kom je toch heel wat beschikbare huurwoningen tegen. Veel sites vragen inschrijfkosten om hun huuraanbod te bekijken. Je wilt best een kleine investering doen, dus ga je hiermee akkoord. Alleen kom je er al snel achter dat je geen schijn van kans maakt. Er zijn namelijk tig woningzoekenden voor je die al minstens vijf jaar staan ingeschreven, en zelfs zij hebben geen garantie op succes. Zo lijkt er geen beginnen aan.

Huuraanbod zonder wachtlijst
Als huurder kunnen wachtlijsten, lotingen of puntensystemen je gestolen worden, al helemaal wanneer je net komt kijken. Als je gaat huren in de vrije sector krijg je hier vaak niet mee te maken. Door dit systeem zul je wel snel moeten handelen als je een mooie huurwoning ziet. Daarom is het altijd verstandig om je in te schrijven voor huuralerts. Het woningplatform Huurstunt heeft bijvoorbeeld een nieuwsbrief waarmee je direct op de hoogte bent van nieuwe huurwoningen. Zo weet je zeker dat je als eerste kunt reageren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden