Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Steeds meer mensen zeggen abonnementen op door corona

  •   keer gelezen

Velen kunnen het woord ‘corona’ of COVID-19 inmiddels niet meer aanhoren. Het beheerst bijna al het nieuws, elk gesprek en ieder moment van de dag. 


We hebben het dan alleen nog over de irritaties en nog niet eens over de financiële strop die het virus met zich meebrengt. De horeca is al voor de tweede keer dicht en duizenden mensen zitten thuis. Niet vreemd, dat ook steeds meer mensen zich focussen op het besparen van geld en het opzeggen van verschillende vaste lasten, merkt opzegservice 123opzeggen.

Verplichte reservering zorgt voor problemen
Voor sportscholen regent het sinds het begin van corona opzeggingen, doordat ze eerst de intelligente lockdown voor hun kiezen kregen en er daarna gewerkt moest worden met een reserveringssysteem. Op die manier moet een overvolle sportschool voorkomen worden. Inmiddels mogen sportscholen zelfs niet meer dan 30 mensen per keer toelaten in de sportschool en dat zorgt voor volle reserveringsschema’s. Mensen moeten ver vooruit bedenken wanneer ze gaan sporten en dat vinden ze toch niet erg fijn. Ook de angst voor het virus speelt natuurlijk een grote rol. Vooral kwetsbare mensen geven aan dat ze het spannend vinden om naar de sportschool te gaan. Zij blijven liever nog even thuis, nu het virus zo aanwezig is in Nederland. Niet gek dat er steeds meer mensen hun sportabonnement opzeggen via 123opzeggen.

Geen vaste donaties
Ook goede doelen hebben te lijden onder de onzekerheid die corona veroorzaakt. Mensen geven aan dat ze liever eenmalig doneren en nu even geen vaste donatie willen doen. Door onzekere tijden willen mensen graag per maand bekijken wat ze over hebben en wat ze eventueel weg willen schenken aan een goed doel. Doordat mensen op die manier naar hun uitgaven gaan kijken, wordt goede doelen opzeggen steeds populairder en houden mensen vaker hun hand op de knip.

Naast de misgelopen periodieke donaties, is het voor veel goede doelen ook problematisch dat ze geen grootschalige acties en evenementen kunnen organiseren. Jaarlijks stroomt er zo veel geld binnen, maar dat is nu niet mogelijk door de aangescherpte coronaregels. Hierdoor kan er minder geld naar belangrijke onderzoeken en verkeren ook verschillende goede doelen in zwaar weer. Naar verwachting zal deze situatie nog een tijd voortduren, omdat er pas medio 2021 een vaccin verwacht wordt.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5