Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Waar moet een goede kinderrugzak aan voldoen?

  •   keer gelezen

De scholen zijn inmiddels alweer een tijdje bezig in Nederland, ook in deze vreemde tijd gaat dat natuurlijk door. Mogelijk heeft je kind al een goede rugzak om te gebruiken, maar als dit niet het geval is dan moet hier natuurlijk verandering in komen. 


Het kopen van een goede rugzak kind is dan zeker aan te raden. Maar, wat maakt een kinderrugzak nou precies goed? Dat lees je hieronder! 

Inhoud
Kleuters en de jongere basisscholieren zullen nog niet veel mee hoeven te nemen naar school. Met een lunchtrommeltje, een drinkbeker, reservekleding en gymspullen zal je kind dan ook vaak al genoeg hebben. Naar verloop van tijd zal hier mogelijk huiswerk bijkomen, maar zware boeken komen natuurlijk pas op de middelbare school. De tas voor je kind hoeft dus ook niet extreem veel inhoud te hebben. Meestal hebben ze al genoeg aan een inhoud van 7 liter. Toch is een rugzak met een volume van 10 liter in principe geen overbodige luxe, al moet de tas niet te zwaar worden.

Comfortabel
Als de rugzak voor je kind te zwaar wordt dan zal het natuurlijk niet echt comfortabel zijn om het te dragen op de rug. Dit is wel van belang. Het is dus ook essentieel dat de schouderbanden versteld kunnen worden, terwijl ze tevens gevoerd moeten zijn. Dit zal zeker al bijdragen aan het draagcomfort. Daarnaast moet de rugzak natuurlijk ook stevig zijn en veel ondersteuning bieden. Hier kan bijvoorbeeld een leren onderkant bij helpen, wat de tassen van Pick and Pack hebben. Hierdoor zal de rugzak niet snel kapot gaan als je het op de grond zet. 

Opbergmogelijkheden
Naast de inhoud en het draagcomfort moet je ook zeker letten op de opbergmogelijkheden als je een rugzak gaat kopen voor je kind. De binnenzijde van de tas moet namelijk een handige indeling hebben. Hierbij moet er hoe dan ook ruimte zijn gemaakt voor een lunchtrommeltje, terwijl een speciale houder voor een drinkfles ook handig is. Bovendien moet je kind eventueel huiswerk en pennen er in op kunnen bergen. Wordt er een laptop of tablet gebruikt op school? Dan is een verstevigd vak ook nodig.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5