Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Politie

Gezamenlijke aanpak in Alblasserdam tegen overlast jongeren

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam, het Openbaar Ministerie, de politie en het jongerenwerk in Alblasserdam komt met een gezamenlijke aanpak om de overlast door jongeren, die vooral in de weekenden plaatsvindt, tegen te gaan.


In de afgelopen weekenden heeft de politie verschillende acties uitgevoerd om overlast van jongeren in Alblasserdam tegen te gaan. De politie heeft diverse bekeuringen uitgeschreven voor illegaal vuurwerk, vernieling, gebrek aan legitimatie en het niet in acht nemen van coronaregels. Al enkele weken worden er herhaaldelijk vernielingen gepleegd, wordt er illegaal vuurwerk afgestoken en baldadig gedrag vertoond. De jongeren verplaatsen zich in kleine groepjes door met name het centrum van Alblasserdam.

Afblijven
Burgemeester Jaap Paans: “Dit kan natuurlijk niet. Het vernielen van bushokjes en afvalbakken: je blijft met je tengels van andermans bezit af! Ook in tijden van corona. Daarom hebben we in samenwerking met de politie, het Openbaar Ministerie en het jongerenwerk een gezamenlijke aanpak ontwikkeld. Door de maatregelen goed met elkaar af te stemmen, versterken we de aanpak. Het betreft een aanpak waar preventie en repressie in samenhang wordt toegepast.”

Stevige boodschap
Een van de maatregelen is extra inzet bij het jongerenwerk. Jongeren worden op straat aangesproken op hun gedrag. Daarnaast ontvangen de overlastgevende jongeren die in beeld zijn, een brief van de burgemeester met daarin een stevige boodschap dat deze vormen van overlast niet worden getolereerd. Tevens wordt in de brief gewezen op de consequenties wanneer jongeren hun gedrag niet aanpassen. Verder wordt de handhaving door de politie en de boa’s geïntensiveerd en vindt er continue afstemming plaats tussen de politie, het OM en de gemeente. Naast deze maatregelen heeft de politie op de Van Eesterensingel een camera geplaatst.

Burgemeester Jaap Paans: “Bij overlast treden we handhavend op. Om jongeren bewust te maken van hun gedrag gaan we ook met hen in gesprek. Dit doen we samen met het jongerenwerk. Het belangrijkste is dat wij met elkaar, jong en oud, de samenleving zijn! Daarom roept de gemeente op om vooral met elkaar in gesprek te blijven, zoals de Samenlevingsagenda van het college ook aangeeft: Samen leven Samen doen! Spreek elkaar aan op overlastgevend gedrag! Samen houden we het dorp leefbaar!”

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5