Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bjorn uit Papendrecht loopt de Hartekind Run: ‘Ik volg mijn hart’

Algemeen 711 keer gelezen

PAPENDRECHT • Bjorn Werkman uit Papendrecht draagt een groot verdriet met zich mee, maar is veerkrachtig en stelt nieuwe doelen in zijn leven. Hij heeft zaterdag 24 oktober een halve marathon gelopen in de vorm van een hart.

Op 25 februari werd zijn tweede dochter Lina geboren. Al voordat ze ter wereld kwam, was al duidelijk dat ze een hartafwijking had, waardoor ze maar heel kort zou leven. “We hebben haar 13 dagen bij ons mogen houden. Op 8 maart is ze overleden”, vertelt Bjorn, nog altijd met een brok in zijn keel.

“Na een periode van ongeloof en verdriet heb ik kracht gehaald uit deze tegenslag en zet ik me nu in voor een beter leven van zieke kinderen”, vervolgt Bjorn. Hij doet deze week mee aan de Hartekind Run, een sponsorloop waarvan de opbrengst bestemd is voor stichting Hartekind, die zich inzet om onderzoek te financieren naar hartafwijkingen bij kinderen.

Bjorn: “Het streven was om 13 kilometer te lopen. Voor iedere dag dat Lina leefde, één kilometer. Vriend en lotgenoot Jeroen haalde me over om een halve marathon te lopen. Hier kon ik geen nee tegen zeggen. Na 13 kilometer werd het écht zwaar, de laatste 8 hebben we gedaan op karakter.”

De Papendrechtse vader van twee kinderen, waarvan er eentje in zijn hart voortleeft, laat zich sponsoren om zijn uitdaging te volbrengen. “Ook al levert het een miljoen op, we krijgen Lina er niet mee terug. Maar ik wil het doen om het verlies te omarmen en om het goede doel te steunen. Er heerst ook nog een groot taboe op het praten over het verliezen van je kind. Ik wil graag anderen verder helpen door er meer over te delen en open te zijn over alles wat er bij komt kijken. Ik volg daarin mijn hart en zoek de uitdaging en soms de publiciteit.”

De Hartekind Run loopt nog tot en met 31 oktober. “We trekken onze hardloopschoenen deze week zeker nog een keer aan!”

Bjorn en Jeroen steunen en meer informatie over de uitdaging, zijn te vinden op www.LieveLina.nl/hartekind.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden