Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Culturele Raad Papendrecht biedt alternatief voor ‘Beelden Verbeeld’

Algemeen 143 keer gelezen

PAPENDRECHT • Met de uitbreiding van de corona-maatregelen valt het doek voor menig activiteit. Ook de Culturele Raad Papendrecht moet daaraan geloven. Het succesvolle evenement ‘Beelden Verbeeld’ van afgelopen jaar kan dit seizoen helaas niet doorgaan.

Om amateurkunstenaars, creatievelingen en andere kunstliefhebbers te inspireren, wordt gewerkt aan een online museum met als thema: ‘Het mooie van Papendrecht’. De Culturele Raad Papendrecht (CRP) nodigt inwoners uit om hun kijk op de gemeente Papendrecht te verbeelden of te verwoorden. Met potlood, acryl, krijt, hout, textiel, kosteloos materiaal, bouwmateriaal, lego, twee- of driedimensionaal, alles is mogelijk. Ook kun je kiezen voor dichtvorm, verhaal of collage. Je kunt individueel aan de slag gaan, maar ook met je gezin, vriendengroep, klas of buren.

Deelnemers wordt gevraagd hun werk te fotograferen en te zenden naar de Culturele Raad Papendrecht. De foto’s moeten geschikt zijn voor het lokale online museum.

De inzenders kunnen een prijs winnen; in categorie ‘jeugd tot 18 jaar’ en in de categorie ‘volwassenen’. De CRP-online-museumcommissie kiest de prijswinnende inzendingen. De foto’s van alle werkstukken worden in het online museum van de Culturele Raad Papendrecht geplaatst.

Aanmelden voor deelname kan via w.vdhoeven@papendrecht.nl. Na ontvangst van je aanmelding, krijg je per mail de spelregels en uitleg waarheen je de foto van je werk kunt sturen.

De CRP hoopt op veel reacties en enthousiasme om creatief of vindingrijk aan de slag te gaan. Je kunt tot 5 januari 2021 een foto van je werkstuk inzenden. Daarna worden de prijswinnaars bekendgemaakt. Zij ontvangen een mail van de CRP-online-museumcommissie.

Volg de CRP-website (www.cultureleraadpapendrecht.nl) om op de hoogte te blijven van deze uitdaging voor Papendrechters en van andere activiteiten.

Er zijn verschillende spelregels voor deelname. Mensen die mee willen doen moeten woonachtig zijn in Papendrecht en geen professioneel kunstenaar zijn. Er zijn twee leeftijdscategorieën: zes tot achttien jaar en volwassenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden