Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Coronavirus op meerdere locaties Waardeburgh; één bewoner overleden van De Waard

Algemeen 1.033 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In zorgcentrum De Waard in Alblasserdam verblijven momenteel tien bewoners op de corona-unit. In de afgelopen week is één bewoner overleden die positief getest was op corona.

Ruim een week daarvoor werd gemeld dat op Waardeburgh zorgcentrum De Waard in Alblasserdam vier bewoners en vijf medewerkers positief waren getest op corona. Het coronavirus heeft dus verder om zich heen gegrepen bij De Waard.

Ook elders corona
Ook in andere zorgcentra van Waardeburgh zijn coronabesmettingen vastgesteld. In zorgcentrum Pedaja in Hardinxveld-Giessendam zijn op zaterdag 17 oktober een medewerker en een bewoner positief getest op corona. Uit voorzorg worden alle bewoners en medewerkers van Pedaja de komende dagen getest. Tijdens de testperiode zijn de bewoners in quarantaine. Dat betekent dat zij op hun eigen kamer of afdeling verblijven en helaas tijdelijk geen bezoek ontvangen kunnen ontvangen totdat alle testuitslagen bekend zijn.

Ook zorgcentrum Parkzicht in Sliedrecht is momenteel in quarantaine. Op zaterdag 17 oktober testte een medewerker van Parkzicht positief op corona. Deze medewerker werkt op alle etages vanwege de aard van de werkzaamheden. Daarom is uit voorzorg de gehele locatie in quarantaine tot en met zondag 25 oktober.

Ten slotte is ook verpleeghuis Overslydrecht in Sliedrecht momenteel in quarantaine in afwachting van de uitslagen van testen. Zaterdag 17 oktober is hier een bewoner positief getest. Ook hier worden uit voorzorg alle bewoners en medewerker getest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Openingstijden Baggermuseum tijdens de meivakantie Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten organiseren inloopbijeenkomst over PFAS Nieuws 2 uur geleden
• Nieuwe inwoners kunnen bijvoorbeeld lid worden van De Wiekslag.
Bon jaar gratis lid van vereniging in Alblasserdam voor nieuwe inwoners is klaar (maar uitreiken kent nog 'hiccups') Nieuws 2 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden