Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Melody Veen met haar oorkonde.
• Melody Veen met haar oorkonde. (Foto: Aangeleverd)

SWA reikt vrijwilligersprijzen van Alblasserdam uit

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Peter van der Spoel mag zich Vrijwilliger van het Jaar noemen in Alblasserdam. Dat maakt de SWA bekend. Vrijdag werden de prijzen uitgereikt. Een andere prijs was er voor Melody Veen, die de titel Vrijwilligster van de Toekomst kreeg. De avondvierdaagse van Alblasserdam werd eerste bij de projectprijzen.


De prijsuitreikingen voor vrijwilliger van het jaar en vrijwilliger van de toekomst werden vrijdag gedaan. Dit gebeurde in gepaste vorm op het kantoor van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA). Ieder jaar organiseert de SWA, namens de gemeente, een Vrijwilligers Event in Alblasserdam rondom NL Doet. Dit jaar heeft dat event niet plaats kunnen vinden als gevolg van de coronamaatregelen.

Drie prijzen
Naast persoonlijke vrijwilligersprijzen werden ook projectprijzen uitgereikt voor Alblasserdamse organisaties die eerder dit jaar een project of idee hadden ingediend. In februari gaven diverse organisaties al een korte presentatie aan de jury en de uitslag daarvan was bepalend voor de prijsuitreiking. De eerste prijs van € 750,- werd gewonnen door Stichting Avond 4 Daagse, de tweede prijs van € 250,- ging naar het Troostdekentje en de derde prijs van € 150,- ging naar Eet Mee Club Alblasserdam.

Peter van der Spoel mag zich Vrijwilliger van het Jaar noemen. Peter besloot eind 2018 wat aan het zwerfafval te doen in Alblasserdam. Door een knie-operatie moest hij wandelend revalideren en zo kwam hij op het idee om tot actie over te gaan. Om de drie maanden staat er een schoonmaakactie in Alblasserdam gepland. Zijn initiatief is inmiddels omarmd door vele vrijwilligers en sponsoren en groeit uit tot een steeds groter wordende groep. Er wordt door vrijwilligers inmiddels ook op andere dagen zwerfvuil opgeruimd.

Quarantaine
Verder mag de vijftienjarige Melody Veen zich dit jaar Vrijwilligster van de Toekomst noemen. Melody werd thuis in de voortuin verrast en in het zonnetje gezet. Het was een wat aparte prijsuitreiking maar daarom net zo bijzonder en zeer verrassend. Melody zit namelijk nog in quarantaine, maar gelukkig gaat het goed met haar. Het vrijwilligerswerk is Melody met de paplepel ingegoten door haar ouders. Zij ging al vanaf jongs af aan mee naar Jeugdland en is daar altijd blijven helpen toen ze er zelf te groot voor werd. Haar favoriete hoek was de schminkhoek waarna de kinderen met een mooie schmink-tattoo naar huis gingen. Alweer enige tijd schrijft ze, net als haar vader, maandelijks voor de Kantlijn. In het Kinderhoekie beschrijft ze vaak een leuk knutselwerkje en regelt ze ook het onderdeel ‘mijn huisdier en ik’ waarin iedere maand een ander kind zijn of haar huisdier showt.

Suëda Uysal, 11 jaar, had dit jaar een extra prijsje gewonnen, namelijk die van Jongste vrijwilliger in Alblasserdam. Aangezien zij zich net als Melody al op zo’n jonge leeftijd vrijwillig inzet voor de Speeltuinvereniging en ook haar moeder een zeer betrokken vrijwilligster is bij de Speeltuinvereniging. Suëda is eenmaal per maand betrokken bij de knutselclub, geeft les in het maken van een knutselwerkje, bereidt alles voor en zet alles klaar. Dankzij haar inzet lopen de knutselavondjes op rolletjes.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier