Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gemeente Molenlanden verstrekt gratis mondkapjes voor minima

Algemeen 323 keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeente Molenlanden gaat vanaf donderdag 15 oktober gratis mondkapjes uitdelen aan mensen met een minimaal inkomen.

Dat meldt wethouder Lizanne Lanser op Twitter. De verspreiding van de mondkapjes wordt gedaan ia de Voedselbanken in Arkel en Sliedrecht, de sociale teams, Schuldhulpmaatje en stichting OBAF in de gemeente Molenlanden.

De invoering van de verplichting om mondkapjes te dragen in de openbare ruimte, wordt waarschijnlijk binnen enkele dagen ingevoerd. Tijdens de afkondiging van de landelijke maatregelen vertelde premier Rutte dat er eerst juridische aanpassingen in de wetgeving gedaan moeten worden om deze verplichting te kunnen opleggen.

Voorzitter Wouter Kolff van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid vertelde een dag later tijdens een persmoment van de Veiligheidsregio dat hij verwacht dat deze juridische aanpassingen binnen enkele dagen geregeld kunnen zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Openingstijden Baggermuseum tijdens de meivakantie Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten organiseren inloopbijeenkomst over PFAS Nieuws 1 uur geleden
• Nieuwe inwoners kunnen bijvoorbeeld lid worden van De Wiekslag.
Bon jaar gratis lid van vereniging in Alblasserdam voor nieuwe inwoners is klaar (maar uitreiken kent nog 'hiccups') Nieuws 2 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden