Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto:

VVD Alblasserdam: wethouder had ons beter kunnen informeren over Vinkenpolderweg 40a

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wethouder Arjan Kraijo had de raad beter moeten informeren over het veranderen van de bestemming van het restaurant aan de Vinkenpolderweg 40a van horeca naar wonen. Dat bracht de VVD dinsdag in tijdens de commissievergadering.


Het pand aan de rand van Alblasserdam, tegenover sportpark Souburgh, staat al lange tijd leeg. Op verzoek van de eigenaar heeft het college besloten de bestemming om te zetten van horeca naar wonen. De VVD vernam dit via de media en was daar not amused over.

“Via de kruimelregeling heeft u de mogelijkheid om dit zelf te regelen, maar het gaat dan om kleine gevallen waar nauwelijks discussie over is”, stelde Herman Verweij namens de liberalen. “Is dit nu niet juist bij uitstek een locatie waar we op zijn minst vooraf over geïnformeerd zouden moeten worden? Wat waren de overwegingen om in een gebied waar uitgerekend een camperparkeerplaats komt de enige horecagelegenheid een andere bestemming te geven? We kunnen dat inhoudelijk heel slecht rijmen.”

Mislukt
De eigenaar van Vinkenpolderweg 40a heeft de afgelopen tijd de nodige moeite gedaan om een horeca-ondernemer ervoor te interesseren, benadrukte wethouder Kraijo. “Eerst heeft er een huurder ingezeten. Dat is mislukt. Daarna heeft het anderhalf jaar te koop gestaan als horecagelegenheid. Ook dat is op niets uitgelopen. Vandaar dat er bij ons is aangeklopt om de bestemming te veranderen. De ambtenaren die daarnaar hebben gekeken, gaven allen een positief advies.”

Hij vervolgde: “Wel vinden we het jammer dat op deze locatie een horecagelegenheid verdwijnt. Tegelijkertijd past een woning op deze plek wel, zeker gezien het feit dat aan de overkant door de nieuwbouw al een soort woonstraat is ontstaan.”

Vakantie
De kritiek van de VVD over het niet informeren nam hij ter harte. “Dit speelde in de vakantie, waarin we geen vergaderingen hadden. Het kwam op een gegeven moment via de media naar buiten. Achteraf had ik u wellicht beter wel kunnen informeren.”

Verweij nam daar genoegen mee. “Ik ben blij dat ik nu de overwegingen voor dit besluit ken en dat de wethouder beseft dat ‘meeweten’ op zijn minst gewenst was in dit geval. Er zijn ook in de vakantie vele wegen om ons als raad te bereiken; daar had u best gebruik van kunnen maken.”

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5