Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; De voorbereidingen voor het plaatsen van de steen, zoals die in het voorjaar gedaan werden.</p>

• De voorbereidingen voor het plaatsen van de steen, zoals die in het voorjaar gedaan werden.

(Foto: )

Onthulling gedenksteen op begraafplaats Papendrecht uitgesteld

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Het 4-mei Comité en het Oranje Comité hebben in overleg met de gemeente Papendrecht besloten om de onthulling van de gedenksteen op de begraafplaats, die gepland stond voor zaterdag 24 oktober, uit te stellen.


“Toen het 4- mei en het Oranje Comité enkele maanden geleden plannen maakten voor een formele onthulling op zaterdag 24 oktober van de gedenksteen voor de oorlogsslachtoffers die buiten Papendrecht begraven liggen, waren wij er van overtuigd dat we daar, met een zorgvuldige handhaving van de regels, toch een gepaste bijeenkomst van konden maken”, leggen het 4-mei Comité en het Oranje Comité uit.

“Die overtuiging hebben we niet langer. Met pijn in het hart moeten we dan ook meedelen dat we, in goed overleg met burgemeester Moerkerke, hebben besloten de onthulling van de gedenksteen naar volgend jaar te verschuiven.”

Dat dit besluit ook van toepassing is op de geplande activiteiten rond de formele opening van de Route ’40-’45, zal duidelijk zijn.

De gedenksteen op de algemene begraafplaats is al in mei dit jaar geplaatst. Op de steen staan de namen van burgers en militairen in Nederlandse dienst, geboren of destijds woonachtig in Papendrecht, die buiten de gemeente zijn omgekomen door oorlogsgeweld, gebrek en schaarste, willekeur en moord in de Tweede Wereldoorlog, alsmede de namen van Papendrechtse militairen die hun leven verloren in Nederlands-Indië in de periode tussen 1945 en 1949. Zij liggen allen elders begraven.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5