Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: nl.123rf.com

Sportgala Papendrecht gaat niet door in 2021

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Stichting Sportgala Papendrecht heeft besloten om het Sportgala van 2021 niet door te laten gaan. Corona en de vele afgelastingen in de sport zijn hiervan de oorzaak.


Na het Sportgala 2020, met als belangrijkste onderdeel de Sportverkiezingen 2019, werd door de stichting al snel gestart met de voorbereiding van een programma voor het Sportgala 2021. Als eerste werd het theater voor 2021 vastgelegd.

Door corona ging de georganiseerde amateursport in het voorjaar al op slot en deze week wordt dat opnieuw gedaan.

“Alhoewel door Papendrechtse sporters in het begin 2020 nog een aantal mooie prestaties werden neergezet, is er daarna in competitieverband maar weinig meer gesport”, meldt Stichting Sportgala Papendrecht.

“Als organisatie hebben we nog nagedacht over een alternatief Sportgala zonder Sportverkiezingen. Uiteindelijk hebben we daar vanaf gezien. We hadden grote twijfels of we met een Sportgala zonder Sportverkiezingen voldoende bezoekers zouden trekken om De Willem te kunnen vullen, terwijl zeer waarschijnlijk het virus dan ook nog niet weg zou zijn.”

Inmiddels heeft de stichting aan de gemeente laten weten dat ze een keertje overslaan. “Het ligt in onze bedoeling om in het jaar 2022 weer een Sportgala te houden en daarin de sportprestaties van 2020 en 2021 mee te nemen.”

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5