Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: André François McKenzie
ingezonden mededeling

Volgens analisten is bitcoin opnieuw in aantocht

  •   keer gelezen

Na de inmiddels zeer bekend stijging van bitcoin tot 20.000 dollar in 2017, was het de afgelopen jaren rustig in bitcoinland. Begin dit jaar steeg bitcoin -de moeder der cryptomunten- 40 procent. Dit werd verklaard als correctie, maar gaf positieve signalen af volgens de analisten. 


Zes maanden later verkondigen dezelfde analisten dat er 3 signalen zijn voor een spoedige koersexplosie in 2020.

1. Institutionele investeerders schaffen in grote hoeveelheden bitcoin aan
Het is belangrijk om te weten dat er een absoluut totaal aan bitcoins in de wereld is. Bitcoins kunnen onmogelijk worden bijgedrukt of bij gemaakt zoals we dit met euros of dollars wel zien. De totale voorraad bitcoins is 21 miljoen.

Naast de particuliere aankoop verkondigen de bitcoiners al jaren dat de munt ook intrek zal zijn bij de institutionele beleggers. In september kwamen hier de eerste tekenen van binnen. Het Amerikaanse beursgenoteerd bedrijf Micro Strategy zette hun liquiditeit voor een groot gedeelte om in bitcoin. Het bedrijf bezit inmiddels meer dan 40.000 bitcoins. Ook het zeer bekende investeringsfonds Grayscale gaf aan meer bitcoins te kopen als investeringsmateriaal; zij kochten vervolgens 17.100 bitcoins. 

Hoewel dit slechts twee bedrijven zijn, liggen er meer op de loer om hun slag te slaan. Dit drijft de schaarste op, en stijgt de bitcoin koers

2. Bitcoin grafieken zien er veelbelovend uit
Een bekende en befaamde analist, Josh Rager, concludeert dat bitcoin inmiddels al drie weken op rij de week positief afsluit. Hij gaf ook aan dat de dalende koers van een maand geleden ook verklaard kunnen worden door een correctie; een daling van 20% na een stijging van 40% is in cryptoland niets nieuws.

Josh Rager verwacht dat de koers een gezonde stijging zal hebben en de komende weken de nieuwe psychologische grens’ van 11.000 dollar zal doorbreken, waarna deze gestaag kan doorstijgen. 

3. Miners verwachten de koersstijging
Bitcoins worden door miners gedolven, door met computerprogrammas zeer moeilijke rekensommen op te lossen. Deze sommen zijn dusdanig moeilijk dat hier gigantisch veel energie en afschrijving mee gepaard is. Mede door deze kosten heeft een bitcoin waarde. 

Wanneer miners hun nieuw verdienden bitcoins niet verkopen omdat -zoals momenteel het geval is- de miners verwachten dat de waarde zal stijgen. Dit houdt in dat de schaarste groter wordt. De vraag naar bitcoin loopt op maar het aanbod daalt; wat opnieuw resulteert in prijsstijgingen. 

Bitcoin koers
Of- en hoe snel dit allemaal gebeurt is onduidelijk. Het zijn uiteraard analisten die de grafieken bekijken en -hoewel bewezen effectief te zijn- kunnen hier geen garanties aan worden verleent. Een ding is zeker, bedrijven raken steeds meer geïnteresseerd in bitcoin. Mede door de aankomende crisis zetten verschillende bedrijven in op bitcoin en de waarde die de munt weet te behalen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5