Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stock

Hulp en begeleiding in Alblasserdam bij relatieproblemen en echtscheiding

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Om de negatieve gevolgen van een echtscheiding te beperken kunnen inwoners van Alblasserdam met relatieproblemen gratis hulp en begeleiding krijgen.


Samen met Vivenz Maatschappelijke Dienstverlening en Nicole Coaching biedt de gemeente sinds kort het programma Samen Verder aan. Samen Verder bestaat uit twee onderdelen: relatie mediation en begeleiding bij scheiding. De deelnemers krijgen hulp bij het investeren in hun relatie. Zo kunnen relatiegesprekken duidelijkheid geven over de oorzaak van problemen en over wat nodig is om samen verder te kunnen gaan. Een mediator helpt hierbij. Ook als de partners alsnog besluiten om uit elkaar te gaan, biedt de mediator begeleiding.

Samen Verder voorziet daarnaast in hulp voor ouders en kinderen die te maken hebben met een scheiding . Dit gebeurt met behulp van het Zandka stelenprogramma, een methode om een scheidingsperiode soepeler te laten verlopen. Een onderdeel van deze methode is de verwerking van de scheiding door de kinderen. Samen Verder biedt bij een scheiding bovendien kindercoaching aan.

Ervoor vechten
“Elke verbintenis tussen mensen die van elkaar houden is het waard om voor te vechten. Als een scheiding toch onvermijdelijk is, is het voor alle partijen belangrijk dat dit op de goede manier gebeurt. Zeker als er kinderen in het spel zijn”, zegt wethouder Arjan Kraijo.

Na een scheiding moeten de leden van een gezin op een andere manier samen verder. Hulp en advies van een deskundige kan helpen om die nieuwe balans te vinden.

Voor meer informatie over Samen Verder en om zich aan te melden kunnen belangstellenden contact opnemen met Nicole Coaching via www.nicolecoaching.nl of 06-28948042 en met Vivenz via www.vivenz.nl of 088-1237007.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5