Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• De vliegtuigmolen van de familie Haverkort.</p>

• De vliegtuigmolen van de familie Haverkort.

(Foto: Aangeleverd)

Onduidelijk of kermis voor kinderen in Papendrecht doorgaat

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Het is nog onduidelijk of de kleine kermis in de herfstvakantie in Papendrecht voor kinderen tot twaalf jaar door kan gaan.


De Papendrechtse kermisfamilie Haverkort heeft een vergunning aangevraagd om met verschillende attributen te mogen staan op het Marktplein, maar hikt tegen de hoge kosten aan. De gemeente brengt normaal gesproken 61,75 euro leges en 1,10 euro per vierkante meter in rekening voor het gebruik van gemeentegrond.

De familie Haverkort heeft aangegeven dat de vierkante meterprijs niet haalbaar is, omdat ze graag nog wat willen verdienen. Zij hebben het verzoek bij de gemeente neergelegd om de vierkante meterprijs niet in rekening te brengen. Daarop is, voor zover bekend, bij het sluiten van deze krant nog geen reactie op gekomen.

De kinderkermis op het Marktplein was aangezwengeld door Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht (OP). Hij verkende die mogelijkheid donderdag 1 oktober tijdens de gemeenteraadsvergadering. “Naar aanleiding van de afwijzing van de gemeente voor extra coronasteun voor de Papendrechtse kermisfamilie en de berichtgeving daarover in de Klaroen, werden er op social media enkele suggesties gedaan voor het houden van een kleine kermis voor de jeugd tot twaalf jaar”, vertelde Lammers tijdens de raadsvergadering. “Dan is er wat te doen in Papendrecht en kan de familie wat inkomsten genereren.”

Wethouder Corine Verver reageerde positief op het idee. “Als er een uitgewerkt plan ingediend wordt bij de gemeente, nemen we dat graag in behandeling.” Het gaat hier overigens om een vergunningplichtig evenement, dat wordt getoetst door de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Wethouder Verver: “Waar mogelijk denken we mee.”

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5