• Burgemeester Paans in zijn videoboodschap.
• Burgemeester Paans in zijn videoboodschap. (Foto: Aangeleverd)

‘Alblasserdam is snelle stijger in regio met coronabesmettingen’

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Burgemeester Jaap Paans heeft op social media een videoboodschap geplaatst waarin hij aandringt op het naleven van de coronaregels.


"Alblasserdam is de snelle stijger in de regio als het gaat om coronabesmettingen. We willen geen tweede lockdown. Ons gedrag maakt het verschil, neem de maatregelen in acht", zo betoogt de burgemeester, die een mondkapje draagt, in een ruim drie minuten durende video. De video is opgenomen in het werkcafé in De Rederij, zoals het vernieuwde gemeentehuis heet.

Niet te herleiden
Er zijn in de afgelopen week 57 nieuwe besmettingen met corona geconstateerd in Alblasserdam. Daarmee is Alblasserdam relatief gezien een van de snelste stijgers in Nederland. Waardoor dat komt, weet de burgemeester niet. Paans: “Het absolute aantal besmettingen in Alblasserdam is nog niet zo groot dat we het kunnen herleiden naar specifieke plaatsen.”

“Maar het kan overal gebeuren”, vervolgt de burgemeester in zijn videoboodschap. “In een kerk of op de sport of op elke plek waar veel mensen bij elkaar komen, zoals bij een huisarts of hier in De Rederij.”

Regels naleven
Het terugdringen van het coronavirus staat of valt met het in achtnemen van de maatregelen, benadrukte Paans maar weer eens. Hij somde het rijtje op van handen wassen, afstand houden en thuis blijven bij klachten. “En ja, ook mondkapjes horen erbij”, vervolgde hij. “Ik draag er inmiddels ook een.”

“We kunnen met z’n allen een bijdrage leveren aan het de kop in drukken van het coronavirus. Daarbij moeten we niet naar elkaar wijzen. Dat heeft geen zin. Laten we samen onze verantwoordelijkheid nemen en ons gezond verstand gebruiken.”

Aan het eind van de video introduceerde burgemeester Paans de mondkapjes challenge. Het gaat daarbij om het plaatsen van foto’s met de mooiste mondkapjes op social media. Via #mondkapjesAlblasserdam kan iedereen op social media meedoen aan die challenge.

Ook op woensdagmiddag 7 oktober plaatste burgemeester Paans nog een video die speciaal bedoeld is voor de kinderen van Alblasserdam. Hij vertelde dat hij benieuwd was naar hoe het met hen ging en moedigde hen aan om vol te houden. "Nog even extra de schouders eronder zetten en meehelpen door je handen te wassen, afstand te houden en door een mondkapje te dragen wanneer je daar om gevraagd wordt."

Ook daagde hij de jeugd van Alblasserdam uit om mee te doen aan de mondkapjes challenge. "De mooiste krijgt een leuke beloning", beloofde hij aan de kinderen en jongeren van Alblasserdam.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5