Afbeelding
Foto: Politie

Politie vindt 330.000 euro in woning overleden man in Kinderdijk

Algemeen 558 keer gelezen

KINDERDIJK • In de woning van een overleden man in Kinderdijk vond de politie onlangs 330.000 euro. 

Er wordt onderzocht of het gaat om rechtmatig verkregen geld. Daarvoor komt de politie graag in contact met mensen die hier mogelijk informatie over hebben.

Vrijdag 2 oktober werd de politie gealarmeerd door vrienden van een 66-jarige man uit Kinderdijk. Zij hadden hem al enige tijd niet gezien en gesproken en kregen hem ook niet te pakken. Thuis werd er niet open gedaan. Agenten namen poolshoogte bij de man thuis en troffen hem overleden aan. Onderzoek wees uit dat het ging om een natuurlijk overlijden.

Enorm geldbedrag
Familieleden van de man troffen enkele dagen later een enorm geldbedrag in contanten aan. Zij waarschuwden de politie die onder leiding van een rechter-commissaris het huis doorzochten. Uiteindelijk vonden ze ruim 330.00 euro en geld in vreemde valuta.

De politie doet onderzoek naar de herkomst van het geld. Informatie van betrokkenen of mensen die iets gehoord of gezien hebben, is binnen het onderzoek welkom. Daarvoor kan contact worden opgenomen met de districtsrecherche van Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844. 

Vertrouwelijk
Anoniem melden kan via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Het is ook mogelijk een vertrouwelijk gesprek aan te vragen bij het Team Criminele Inlichtingen via 079 - 345 89 99.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden