Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Geurt Mouthaan

Raad Alblasserdam neemt raadszaal officieel in gebruik

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeenteraad van Alblasserdam nam in het vernieuwde gemeentehuis De Rederij dinsdagavond de raadszaal officieel in gebruik. 


Tijdens de verbouwing vonden de raadsleden onderdak in cultureel centrum Landvast. Donderdag vond de eerste raadsvergadering plaats in De Rederij. Burgemeester Jaap Paans knipte bij elk raadslid een stuk van een lang lint door als officiële handeling.

Daarna boden de raadsleden foto’s van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan; deze zullen een plek krijgen in de vernieuwde raadszaal.

Tijdens de verbouwing kwam de gemeenteraad bijeen in Cultureel Centrum Landvast. “Daar waren we vanaf januari 2019 graag te gast, maar het is fijn om weer terug te zijn in eigen huis. We zijn erg blij met het eindresultaat”, zo stelde burgemeester Paans als voorzitter van de gemeenteraad. Vanwege de coronamaatregelen kon van een grote officiële opening geen sprake zijn en werd besloten om op sobere wijze toch een feestelijk tintje mee te geven aan de eerste reguliere vergadering.

De gemeenteraad mag fysiek blijven vergaderen (in uitzondering op andere bijeenkomsten, het gaat om wettelijk verplichte samenkomsten). In Alblasserdam wordt telkens de afweging gemaakt of een fysieke vergadering nodig is of dat een vergadering in digitale vorm kan plaatsvinden, waarbij het gezondheidsaspect leidend is.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5