• Het reddingsteam voor de deur van het huis waar het allemaal gebeurde.
• Het reddingsteam voor de deur van het huis waar het allemaal gebeurde. Foto: Peter Stam

Reddingsteam bevrijdt man die urenlang klem ligt in kruipruimte in Alblasserdam

Algemeen 521 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Onder de vloer van een woning aan de Beuklaan in Alblasserdam heeft dinsdagochtend 29 september urenlang een man klem gelegen.

Hij was voor een bedrijf bezig met werkzaamheden in de kruipruimte. De werknemer kwam daarbij klem te zitten en kon met geen mogelijkheid zichzelf bevrijden. De brandweer werd even na 09.00 uur opgeroepen toen duidelijk was dat de man niet meer zelfstandig onder de vloer vandaan kon komen. Een reddingsactie werd opgestart en daarbij is de hulp ingeschakeld van het Specialisme Technische Hulpverlening (STH) uit Alphen aan den Rijn. Ook het USAR, het Urban Search and Rescue team, werd ingezet.

De man onder de vloer raakte niet gewond, wel was uit voorzorg een ambulance aanwezig. Hij lag op zijn buik en klem tussen een funderingsbalk. De man heeft water en een kalmeringsmiddel gekregen. De specialiste teams STH en USAR hebben via de achterkant van de woning een gat gegraven onder de fundering door.

Een hulpverlener van het STH-team ging vervolgens naar de werknemer toe. De volgende stap was om hem veilig uit zijn benarde positie te bevrijden. Hiervoor heeft een zuigwagen in opdracht van de werkgever van de man zand uit de kruipruimte weggezogen. Om 12.00 uur werd de man bevrijd. Hij leek ongedeerd maar is wel voor de zekerheid nagekeken door ambulancepersoneel. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden