• Burgemeester Paans onthult het naambord van de Pion.
• Burgemeester Paans onthult het naambord van de Pion. Foto: Bert Bons

Burgemeester Paans opent buurthuis De Pion

Algemeen 251 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam heeft zaterdagmiddag 26 september buurthuis De Pion aan de Waalsmondelaan geopend.

Het voormalige kerkgebouw van de Christelijke Gereformeerde kerk krijgt een andere functie en gaat dienst doen als ‘een pioniersplek’. Met het gebouw en de activiteiten die daar zullen gaan plaatsvinden, wil men van betekenis zijn in de wijk en in heel Alblasserdam.

“De boodschap van geloof, hoop en liefde van Jezus Christus en de boodschap van zijn verlossingswerk, die eerst in deze kerk door woordverkondiging op deze plek klonk, mag door werk op sociaal-maatschappelijk terrein blijven doorklinken in deze wijk”, vertelde Gertjan Zwart vorige week al namens het Pion-team, een werkgroep van mensen uit verschillende kerken.

“De kerk blijft dus gewoon open”, vervolgde Gertjan zaterdag tijdens de opening. “Wat minder op zondag misschien, maar wel wat meer op doordeweekse dagen.”

Met opzet was de nationale Burendag gekozen als dag van de openingshandeling. “We geven het pand als het ware aan de buurt”, aldus Gertjan Zwart. Er vinden al diverse activiteiten plaats in het gebouw, zoals een naaigroep. Meer activiteiten volgen, want het initiatief staat nog in de kinderschoenen.

Burgemeester Jaap Paans, die de opening mocht verrichten door een lap stof weg te trekken van het naambord boven de deur, hoopt op een mooie toekomst voor het gebouw. “De symboliek is prachtig; terwijl ik de naamsverandering mag onthullen, staat de deur van het gebouw open”, vertelde hij zaterdag.

Het gebouw is ingericht als gezellig buurthuis, maar kan met eenvoudige aanpassingen veranderd worden, zodat er bij gelegenheid een rouw- of trouwdienst gehouden kan worden.

• Burgemeester Paans voert het woord na de openingshandeling.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden