• Wethouder Arno Janssen.
• Wethouder Arno Janssen. Foto: Cees Schilthuizen

Gemeente Papendrecht lanceert duurzaamheidsdashboard

Algemeen 1.017 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht heeft een duurzaamheidsdashboard gelanceerd.

In het dashboard kan iedereen de voortgang en ontwikkelingen op duurzaamheidthema’s inzien, zodat de gemeente samen met inwoners en bedrijven kan werken aan een energieneutrale gemeente in 2050. Het dashboard bezoeken kan via: https://arcg.is/1GHvCz.

Wethouder Duurzaamheid Arno Janssen: “Het dashboard geeft inzicht hoe Papendrecht ervoor staat op het gebied van Duurzaamheid. Op een eenvoudige manier kunt u nu de ontwikkelingen op de thema’s Energie, Klimaat, Hergebruik grondstoffen, Mobiliteit en Milieu volgen. Denk hierbij aan de uitstoot van stikstof, het aantal bomen in onze gemeente en het aantal zonnepanelen op daken van woningen. We willen mensen hiermee stimuleren om het gesprek aan te gaan over de verschillende duurzaamheidsthema’s en wat zij en de gemeente hier in ondernemen. Hopelijk zetten deze gesprekken aan tot actie en gaan we samen aan de slag met het realiseren van een duurzame gemeente.”

Geprobeerd is om een zo volledig mogelijk beeld neer te zetten. “We staan open voor de doorontwikkeling van het dashboard en horen graag welke verbeteringen en aanvullingen nodig zijn.” Het dashboard toont informatie afkomstig uit gegevens van het CBS, Rijkswaterstaat en informatie uit systemen van de gemeente. De gemeente streeft er naar om het dashboard zo actueel mogelijk te houden. Wanneer meer actuele informatie beschikbaar komt, wordt deze doorgevoerd in het dashboard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden