Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Wethouder Arno Janssen.
• Wethouder Arno Janssen. (Foto: Cees Schilthuizen)

Gemeente Papendrecht lanceert duurzaamheidsdashboard

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht heeft een duurzaamheidsdashboard gelanceerd.


In het dashboard kan iedereen de voortgang en ontwikkelingen op duurzaamheidthema’s inzien, zodat de gemeente samen met inwoners en bedrijven kan werken aan een energieneutrale gemeente in 2050. Het dashboard bezoeken kan via: https://arcg.is/1GHvCz.

Wethouder Duurzaamheid Arno Janssen: “Het dashboard geeft inzicht hoe Papendrecht ervoor staat op het gebied van Duurzaamheid. Op een eenvoudige manier kunt u nu de ontwikkelingen op de thema’s Energie, Klimaat, Hergebruik grondstoffen, Mobiliteit en Milieu volgen. Denk hierbij aan de uitstoot van stikstof, het aantal bomen in onze gemeente en het aantal zonnepanelen op daken van woningen. We willen mensen hiermee stimuleren om het gesprek aan te gaan over de verschillende duurzaamheidsthema’s en wat zij en de gemeente hier in ondernemen. Hopelijk zetten deze gesprekken aan tot actie en gaan we samen aan de slag met het realiseren van een duurzame gemeente.”

Geprobeerd is om een zo volledig mogelijk beeld neer te zetten. “We staan open voor de doorontwikkeling van het dashboard en horen graag welke verbeteringen en aanvullingen nodig zijn.” Het dashboard toont informatie afkomstig uit gegevens van het CBS, Rijkswaterstaat en informatie uit systemen van de gemeente. De gemeente streeft er naar om het dashboard zo actueel mogelijk te houden. Wanneer meer actuele informatie beschikbaar komt, wordt deze doorgevoerd in het dashboard.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5