• Winanda Kroek en Radboud van den Bovenkamp.
• Winanda Kroek en Radboud van den Bovenkamp. Foto: Bert Bons

Beloning Scouting Van Brederode voor corona-strategie

Algemeen 1.436 keer gelezen

PAPENDRECHT • Tegen de landelijke trends in is Scouting Van Brederode uit Papendrecht in de afgelopen maanden gegroeid. Een uitgekiende corona-strategie heeft zijn vruchten afgeworpen.

“We zijn gelijk vanaf het begin van de coronacrisis, toen er vanaf half maart niks meer mocht, digitaal doorgegaan met onze activiteiten”, vertellen Winanda Kroek en Radboud van den Bovenkamp, de komende en gaande voorzitter van de vereniging Scouting Van Brederode.

Positief effect
“Dat had een enorm positief effect, want iedereen mocht meedoen, of je nu lid van Scouting was of niet. Toen daarna eerst de kinderen tot twaalf jaar weer naar activiteiten mochten gaan en later de oudere kinderen ook, hebben we besloten om geen zomerstop te houden. Alle buitenactiviteiten zijn gewoon doorgegaan. We hadden genoeg vrijwilligers die de kinderen wilden begeleiden en gelukkig was het meestal goed weer.”

Door die actieve en open houding heeft de Scoutingvereniging in de afgelopen maanden twintig, dertig nieuwe leden mogen verwelkomen. Scouting Van Brederode telt momenteel zo’n 170 leden, die ingedeeld zijn in verschillende leeftijdsgroepen. Zij krijgen een leuke en spannende vrijetijdsbesteding aangeboden in een veilige en leerzame speelomgeving.

Blijven ontwikkelen
“We doen het goed, maar we willen ons verder blijven ontwikkelen en professionaliseren”, vertelt Winanda. Om alles in goede banen te leiden, werd onlangs besloten om de organisatie op te splitsen in een stichting en een vereniging. De stichting Scouting Van Brederode is eigenaar van de gebouwen en het terrein aan de Kamerlingh Onneslaan. De vereniging Scouting Van Brederode organiseert de activiteiten, zoals de wekelijkse opkomsten. Radboud (45) was van 2013 tot dit jaar voorzitter van de toen nog ongedeelde scouting, maar is nu alleen nog voorzitter van de stichting. Winanda (28) was secretaris en is nu voorzitter geworden van de vereniging.

Winanda: “We hebben meerdere wisselingen gehad in het bestuur. Er zitten nu veel mensen op nieuwe plaatsen. Iedereen in het bestuur zit nu op een plek waar hij of zij blij van wordt en dat geeft nieuwe energie en nieuwe ideeën.”

Nieuwe activiteiten
Dat resulteert weer in nieuwe activiteiten. De Papendrechtse Scouting bestaat dit jaar 55 jaar en daarom gaat de hele groep in de eerste week van de zomervakantie van 2021 met elkaar een week op kamp. Waarheen, dat is nog een verrassing.

Voor de stichting wacht een heel andere uitdaging. De grote schuur, die Batenstein heet, moet een grote opknapbeurt krijgen. Het dak moet vernieuwd worden en onlangs is een grote scheur ontdekt in de buitenmuur, die deels verzakt lijkt te zijn. “We onderzoeken hoe serieus dat is en of we eerst moeten werken aan de fundering, voordat we aan het dak kunnen beginnen”, legt Radboud uit. De Scouting heeft gespaard voor het onderhoud, maar komt nog geld tekort voor het gehele project.

www.scoutingpapendrecht.nl

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden