Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: aangeleverd

Alternatief voor verwendag: kaarsjes branden in Alblasserdam voor overleden dierbaren

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De jaarlijkse verwendag in Alblasserdam voor ex-kankerpatiënten gaat in verband met de maatregelen rondom het coronavirus niet door. Organisator Saskia Jongeneel heeft echter een alternatief bedacht: op vrijdagavond 2 oktober kaarsjes branden op het Raadhuisplein in Alblasserdam.


“De verwendag gaat helaas niet door. Daarom heb ik een alternatief bedacht voor mensen die een dierbare zijn verloren. Zij kunnen hun dierbare daarmee herdenken. Iedereen is welkom om een kaarsje aan te komen steken.”

Saskia en tien vrijwilligers zorgen voor waxinelichtjes en aanstekers. Om half acht is iedereen welkom op het Raadhuisplein. Om 19.45 uur vindt er een korte toespraak plaats. Rond 19.55 uur steekt Saskia een kaarsje aan, waarna de overige aanwezigen ook een kaarsje kunnen branden. Om 21.15 uur moet het Raadhuisplein weer leeg zijn. In verband met het coronavirus, wordt iedereen die langskomt, verzocht 1,5 meter afstand van elkaar te houden. “En het liefst iedereen een mondkapje op, maar dat is niet verplicht,” aldus Saskia. Vooraf aanmelden is niet nodig. De toegang en kaarsjes zijn gratis.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5