Afbeelding
Foto: Aangeleverd

121 vrijwilligers actief tijdens Opschoondag in Alblasserdam

Algemeen 188 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Peter van der Spoel van ‘Alblasserdam Schoon’ en 121 vrijwilligers hebben op zaterdag 19 september de handen uit de mouwen gestoken tijdens de Landelijke Opschoondag. Zij werden hierbij bijgestaan door het McDonald’s restaurant in Alblasserdam en Plus Van Holten.

De Landelijke Opschoondag is een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon, waarbij bedrijven, gemeenten en vrijwilligers samen de strijd aangaan tegen zwerfafval. Het initiatief valt dit jaar samen met World Clean Up Day.

Peter van der Spoel van ‘Alblasserdam Schoon’ en McDonald’s franchisenemer Dick Bovekerk hebben elkaar zo’n twee jaar geleden gevonden in hun gezamenlijke strijd tegen zwerfafval. De samenwerking bevalt bijzonder goed en het onderlinge contact is erg prettig. Op zaterdag 19 september kwamen zij samen met de inwoners van Alblasserdam nog eens extra in actie om te laten zien dat een schone opgeruimde omgeving een gezamenlijke verantwoordelijkheid is.

Positieve ervaring
“Regelmatig ga ik zelfstandig de wijk in met mijn afvalkar, welke overigens gesponsord is door McDonald’s.”, geeft Van der Spoel aan. “Ik ervaar mijn vrijwillige opruimtaak als zeer positief. Altijd heb ik een praatje met mensen die voorbij komen en zich afvragen wat ik doe en waarom ik dat doe. Zo probeer ik mensen bewust te maken van het afval wat op straat en in de natuur belandt. En daarbij haal ik ontzettend veel afval op. Ik vind het heel fijn dat ik kan bouwen op de samenwerking met de gemeente en ondernemers, want buiten het contact en steun kan ik met hun sponsoring de vrijwilligers iets teruggeven voor hun inzet.”

Dick Bovekerk: “We doen er met ons restaurant iedere dag zo veel mogelijk aan om het gasten makkelijk te maken afval op te ruimen. We plaatsen onder andere prullenbakken op strategische plekken op het McDonald’s terrein én daarbuiten op het industrieterrein van Alblasserdam. Toch belandt er nog steeds afval op straat. Meerdere keren per dag ruimen onze medewerkers niet alleen het McDonald’s terrein, maar ook ruim daarbuiten op, waarbij ook afval dat niet afkomstig is van McDonald’s, meegenomen wordt.”

Anders dan normaal
Door het coronavirus verliep de dag iets anders dan normaal. Alle deelnemers hadden eerder deze week het materiaal al thuis ontvangen en zouden opruimen in hun eigen wijk. Van der Spoel: “Normaal gesproken verzamelen we aan het einde bij McDonald’s om een groepsfoto te maken. Dat kon deze keer helaas niet. Maar ik ben heel blij dat we de actie op deze manier toch door kunnen laten gaan.”

Plus van Holten sponsorde alle deelnemers met een mueslireep en er wordt een waardebon van 20 euro verloot. De winnaar was Sander Alblas, die met zijn vrouw en twee jonge kinderen voor de eerste keer meedeed met opruimen. Van McDonald’s kregen alle deelnemers een waardebon voor een Medium Voordeelmenu naar keuze en uiteraard liepen de medewerkers zelf ook mee met de actie. De gemeente verzorgde het materiaal voor alle vrijwilligers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
• De overhandiging van de Plusbon aan Sander Alblas.
• De familie Beukers tijdens de opruimactie.
• De familie Van der Weij tijdens de opruimactie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 22 uur geleden
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden