Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Kiki Fotografie

VV Papendrecht in actie voor Duchenne Parent Project

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • VV Papendrecht heeft op zaterdag 12 september meegedaan aan het landelijke evenement De Duchenne40.

Dit evenement is gestart op initiatief van Bart van Riet die onlangs 40 jaar geworden is. Een unieke leeftijd voor iemand die de ziekte van Duchenne heeft, een ongeneeslijke en dodelijke spierziekte. Doel was zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor de stichting Duchenne Parent Project door het fietsen van minimaal 40 kilometer.

Ook de kleinzoon van voormalig erevoorzitter Ad Matena, Robin Matena, heeft Duchenne en daarom steunt voetbalvereniging Papendrecht dit goede doel al vele jaren. Dus werd ook voor De Duchenne40 een team ingeschreven met diverse clubcoryfeeën en Duchenne-vrijwilligers als VV Papendrecht-voorzitter Hans Jonker, Paul Blokzijl, Bianca Matena, Aart van Toor, Guido Donk, Gerrit Schutte en Mariska van ‘t Zant.

Geheel in stijl vertrokken 40 fietsers net na het middaguur, onder prima weersomstandigheden, voor een tocht door de mooie Alblasserwaard. Deze voerde onder andere langs Oud-Alblas, Bleskensgraaf, Vuilendam, Sliedrecht en Wijngaarden. Start en finish waren uiteraard op sportpark Slobbengors.

Het team van VV Papendrecht genaamd de Bende van Duchenne haalde met medewerking van velen liefst 8.370 euro op en omdat successen gevierd moeten worden, werd de derde helft op het sportpark, uiteraard coronaproof, van een gouden randje voorzien. De Duchenne40 (www.deduchenne40.nl) heeft tot nu toe ruim 153.000 euro opgebracht, met heel veel dank aan de velen die op welke wijze dan ook, hieraan hebben bijgedragen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }