Afbeelding
Foto: ingimage

Opening kelderverkoop en markt Grote Kerk

Algemeen 392 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Zaterdag 19 september opent de kelderverkoop onder de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam voor het nieuwe seizoen weer haar deuren. De kelderverkoop is gevestigd in de ruime kelders van de kerk. Een ieder die goed ter been is kan de kelders bezoeken.

In verband met de coronamaatregelen is de toegang nu uitgang en is de nooduitgang aan de andere zijde van de kerk nu ingang. In de kelders is waar mogelijk een looprichting aangegeven.

Er is van alles te koop in de kelder onder de kerk: vintage, retro, brocante, exotica, antiek, nostalgie, daarnaast wanddecoratie, gereedschap, veel meubels, glas en aardewerk, tevens uitverkoop kleding en boeken, waaronder veel christelijke titels.

Vanwege de opening is er naast de kerk een uitgebreide sieradenkraam. Ook het afgelopen seizoen is zijn er spulletjes uit grootmoeders tijd gespaard en op deze zaterdag te koop. Naast de kerk is er een rommelmarkt. Er is gelegenheid om een bekertje koffie, thee of fris te kopen.

Vanaf donderdagavond 24 september is de kelderverkoop elke avond van 19.00 tot 20.30 uur geopend.

De Grote Kerk is een rijksmonument en wordt jaarlijks geïnspecteerd door de Monumentenwacht, zij hebben gerapporteerd dat tussen 5 en 10 jaar groot onderhoud aan het leiendak van de kerk nodig is. De Grote Kerk is niet alleen belangrijk voor de kerkelijke gemeente maar is er als Rijksmonument voor geheel Alblasserdam. Om de kerk te kunnen onderhouden komt de opbrengst van de kelderverkoop dan ook geheel ten goede aan het onderhoud van het dak van de kerk.

De kelderverkoop en markt op zaterdag 19 september duurt van 09.00 tot 15.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 23 uur geleden
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden