• Fons Overbeeke overhandigde de boeken aan de kinderen van Kindcentrum Oranje-Nassau.
• Fons Overbeeke overhandigde de boeken aan de kinderen van Kindcentrum Oranje-Nassau. Foto: Aangeleverd

Verjaardagsgeld Papendrechtse imker voor educatieve bijenboeken

Algemeen 532 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse imker Fons Overbeeke, die onlangs tachtig jaar is geworden, heeft zijn verjaardagsgeld geschonken aan Stichting Educatie Bij de Heerlijkheid, die met het geld educatieve bijenboeken gekocht heeft voor de Papendrechtse basisscholen.

De eerste set van vier boeken werd woensdagochtend 9 september overhandigd aan kinderen van Kindcentrum Oranje-Nassau in Papendrecht

Alle basisscholen in Papendrecht krijgen vier boeken, die op verschillende niveaus en vanuit verschillende invalshoeken ingaan op de bij en het nut van het kleine diertje voor de natuur.

Al vijf jaar lang verzorgt de stichting educatielessen voor de groepen 5 van alle basisscholen in Papendrecht. Zij komen om beurten een dagdeel naar De Heerlijkheid van Papendrecht, om een rondleiding te krijgen door de boomgaard, spelletjes te doen en uiteraard om ook de bijenstal te bezoeken.

“Het is eigenlijk een soort biologieles in de natuur”, vertelt Arjan Korteland van De Heerlijkheid, gevestigd aan de Kerkbuurt 56 in Papendrecht. De vrijwilligers van de stichting genieten van het geven van de natuurlessen op locatie, maar beraadt zich wel op andere vormen om de informatie over de natuur en de bijen door te geven.

Arjan: “We zijn een keer op school geweest om daar lessen te verzorgen. Dat is ook heel leuk, je kunt van alles meenemen en je bent minder afhankelijk van het weer. Als het slecht weer is, kun je de boomgaard niet zo goed intrekken en zie je minder van de bijen. We willen dat dan wel in combinatie doen met de mogelijkheid om de Heerlijkheid te bezoeken en met eigen ogen te zien waarom bijen zo belangrijk zijn. Niets zo leuk om de bijen in het echt te zien!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden