• Ariejanne de Koning en burgemeester Paans bij het vernieuwde gemeentehuis.
• Ariejanne de Koning en burgemeester Paans bij het vernieuwde gemeentehuis. Foto: Bert Bons

Havenfestival gaat bijzondere Alblasserdammers verrassen

Algemeen 388 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Omdat het Havenfestival dit jaar vanwege corona niet door gaat, wil het bestuur op een andere, kleinschalige manier een verrassing organiseren voor enkele inwoners van Alblasserdam die iets bijzonders hebben gedaan of een opkikker kunnen gebruiken.

“Hierbij denken wij aan mensen die iets bijzonders gedaan hebben voor een ander en het nu verdienen om zelf in het zonnetje gezet te worden”, laat voorzitter Ariejanne de Koning van het Havenfestival weten. “Of mensen die iets vervelends meegemaakt hebben en wel een opkikker kunnen gebruiken.”

Pleister op de wond
De actie moet voor Alblasserdam een kleine pleister op de wond zijn voor het afblazen van het Havenfestival. “Ontzettend jammer dat de feestweek straks niet door kan gaan, maar het had met de huidige coronamaatregelen echt niet gelukt”, legt Ariejanne uit.

“Bovendien weet je niet hoe groot de aantrekkingskracht is van bijvoorbeeld een braderie, wanneer je die zou organiseren”, reageert burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam. “Omdat er nu niet veel activiteiten plaatsvinden, loop je het risico dat de activiteiten die wél doorgaan, ineens heel druk bezocht gaan worden. Dat kan natuurlijk niet in deze tijd.”

De jubileumeditie, het Havenfestival bestaat die jaar 30 jaar, wordt daarom uitgesteld naar 2021. Ariejanne: “We hopen volgend jaar, met de hulp van onze sponsors en vrijwilligers, extra groot te kunnen uitpakken.”

Poppenkast
Dit jaar gaat alleen de gebruikelijke poppenkast nog door. Maar dan niet in het Makadocenter. “In samenspraak met de basisscholen in Alblasserdam willen we graag voorstellingen organiseren voor alle kinderen van de groepen 1 en 2. Waarschijnlijk gaat dit gebeuren op de scholen.”

En dan is er de nieuwe activiteit om enkele Alblasserdammers te verrassen. “We wilden graag toch iets doen, met name voor mensen die een opkikker kunnen gebruiken of mensen die iets bijzonders gedaan hebben.” Hoe die verrassing eruit gaat zien, wil Ariejanne nog niet verklappen. Een tipje van de sluier licht ze op: bij de verrassing heeft het bestuur van het Havenfestival in ieder geval de samenwerking gezocht met de lokale middenstand.

Wie iemand kent die hiervoor in aanmerking komt, kan dat vóór 12 september mailen. Vermeld de naam van deze persoon en waarom deze persoon dit volgens u verdient naar: havenfestivalinaktie@gmail.com. Voorwaarde is dat deze persoon inwoner is van Alblasserdam. Uit de aanmeldingen selecteert het bestuur een aantal mensen die zij zullen verrassen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden