• Wethouders Arno Janssen (Papendrecht, links in beeld) en Peter Verheij (Alblasserdam, rechts in beeld) schakelden samen met Oasen directeur Walter van der Meer (achter in beeld) op vrijdag 4 september de productielocatie in Nieuw-Lekkerland uit.
• Wethouders Arno Janssen (Papendrecht, links in beeld) en Peter Verheij (Alblasserdam, rechts in beeld) schakelden samen met Oasen directeur Walter van der Meer (achter in beeld) op vrijdag 4 september de productielocatie in Nieuw-Lekkerland uit. Foto: Fotoburo Martin Droog

Oasen levert zacht water uit de kraan in Alblasserdam, Papendrecht en Kinderdijk

Algemeen 239 keer gelezen

REGIO • Sinds zaterdag 5 september krijgen de inwoners van Alblasserdam, Papendrecht en Kinderdijk zacht water uit de kraan.

Wethouders Arno Janssen (Papendrecht) en Peter Verheij (Alblasserdam) schakelden samen met Oasen-directeur Walter van der Meer op vrijdag 4 september het zuiveringsstation in Nieuw-Lekkerland uit. Daarmee werd deze regio overgezet op zacht water vanuit een andere productielocatie van het drinkwaterbedrijf. Alle inwoners in dit gebied ontvingen op zaterdag 5 september hierover een brief van Oasen.

Zacht water is een langgekoesterde wens van de klanten van Oasen in deze regio. Het zachte water bevat minder kalk. Dat gaan de inwoners van dit gebied merken. Zo zullen zij minder kalkaanslag op hun kranen en douchetegels zien. Een ander voordeel van zacht water is dat er minder zeep en wasmiddel nodig is. Dat is goed voor de portemonnee en daarnaast ook beter voor het milieu.

Vernieuwing productielocatie
Tot zaterdag kwam het drinkwater voor de inwoners van Alblasserdam, Papendrecht, Kinderdijk en enkele adressen (43) in Oud-Alblas uit twee productielocaties van Oasen. Nu Oasen komende jaren de locatie in Nieuw-Lekkerland grootschalig gaat vernieuwen, schakelde het drinkwaterbedrijf deze regio volledig over op het zachte drinkwater vanuit haar productielocatie in Langerak. Ook na de verbouwing blijft het drinkwater uit de kraan van deze inwoners zacht.

Nergens hard water meer
De afgelopen decennia heeft Oasen stap voor de stap haar productielocaties vernieuwd. Hierdoor is het drinkwater steeds zachter geworden. Door het uitschakelen van de productielocatie in Nieuw-Lekkerland afgelopen vrijdag komt er nergens in het voorzieningsgebied van Oasen meer hard water uit de kraan.

Meer informatie is te vinden op www.oasen.nl/zacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden