Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Vijf tips om jezelf te motiveren wanneer je echt geen zin hebt in je werk

Algemeen 229 keer gelezen

Ga je elke dag met plezier met je rugtas naar je werk? Werk je aan leuke projecten? Zijn de taken die jij moet doen interessant? 

Kleine kans. Toch doe je je werk beter als je gemotiveerd bent. Lees hier een aantal tips die ervoor zorgen dat je niet de hele tijd afleidingen zoekt om maar niet te werken. 

1. Bewegen
Het is niet nodig om elke dag met je zebra tas naar de sportschool te gaan, maar het is wel belangrijk om regelmatig te bewegen. Een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Bovendien geeft sporten energie en dat heb je nodig voor je werk. Je kan het beste ’s ochtends sporten. De boost die je door sporten krijgt helpt je om de hele dag geconcentreerd te blijven. 

2. Verander je kantoor
Heb je al jarenlang dezelfde werkplek? Dan wordt het tijd om dingen te veranderen. Een nieuwe werkomgeving kan helpen om gemotiveerd te blijven. Daarbij kan je af en toe best eens even ergens anders gaan werken. Is het mooi weer? Ga met je laptop in de tuin werken of op het balkon.

3. Wissel van werktaken
Doe je al heel lang hetzelfde op je werk? Vraag je leidinggevende of er mogelijkheden zijn om aan een ander project te werken. Wellicht kun je van taken wisselen met een collega. Iets nieuws zorgt voor nieuwe energie en meer zin om te werken.

4. Geef jezelf een beloning
Werk je thuis en heb je een opdracht afgerond? Beloon jezelf door tien minuten in de zon te gaan zitten. Of maak ’s avonds je favoriete eten klaar. Wanneer je een keertje niet zo gemotiveerd bent is het fijn om jezelf te belonen.

5. Leer elke dag iets nieuws
Daag jezelf uit door elke dag iets nieuws te leren. Dat hoeft niet iets groots te zijn, lees bijvoorbeeld een boek of check tutorials op Internet. Het hoeft niet perse te maken te hebben met je werk. Zoek iets wat je interesseert en waar je meer van wilt weten. Hou je bijvoorbeeld van tassen? Bekijk dan eens een tutorial over hoe je zelf een tas kan maken. Wie weet haal je er iets uit wat je toe kan passen op je werk. Is dat niet zo, dan geeft dat niks, want het is altijd goed om je persoonlijk te blijven ontwikkelen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden