Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Hoe zet u online marketing in voor uw bedrijf?

Algemeen 164 keer gelezen

Succesvolle bedrijven anno 2020 kunnen inmiddels niet meer zonder online marketing. Dat is logisch want de consument van tegenwoordig gaat actief online op zoek naar producten of diensten. Of het nu gaat om het vinden van een gespecialiseerde mondhygiënistenpraktijk Ede of een bedrijf wat kunststof rijplaten maakt, de kans is erg groot dat de zoektocht van klanten online begint. 

Het is daarom voor elke ondernemer van groot belang dat de website van het bedrijf goed vindbaar is. 

Het belang van online marketing
Het hebben van een aantrekkelijke website is een goed begin, maar het is zonde van uw investeringen, wanneer de website weinig bezoekers trekt. Daarom is het essentieel om ook te investeren in het bepalen en uitvoeren van een online marketingstrategie. Een succesvolle online marketingstrategie stelt u in staat om uw bedrijfsdoelen behalen en nieuwe klanten binnen te halen. Dit kunt u voor een groot deel zelf doen, maar er zijn ook talloze bedrijven die uw online marketing uit handen kunnen nemen en dit op professionele wijze inrichten. 

Zoekmachineoptimalisatie
Een belangrijk onderdeel van een online marketingstrategie is SEO, oftewel Search Engine Optimalization. Hieronder vallen alle activiteiten die er op lange termijn voor zorgen dat uw bedrijfspagina scoort in de zoekresultaten zoals Google. Naast dat goede content op uw website eraan bijdraagt dat u beter zal worden gevonden in zoekmachines, is het ook belangrijk dat de website technisch in orde is. Een website zal immers nooit hoog in de rankings verschijnen wanneer de website onleesbaar is voor zoekmachines. Voor SEO is het ook belangrijk om na te gaan via welke zoektermen of -woorden consumenten u vinden. 

Google heeft hier een handige tool voor waarmee u kunt onderzoeken via welke zoekwoorden consumenten op uw webpagina terecht komen. Belangrijk hierbij is dat u zich niet blind staart op de zoekwoorden met een hoog volume. Dit zijn immers vaak de zoekwoorden die uw concurrenten ook gebruiken. Beter is het om een juiste balans te vinden tussen populaire zoekwoorden en specifiekere zoekwoorden die u onderscheiden van uw concurrentie. Nu u weet welke zoekwoorden voor u belangrijk zijn kunt u deze terug laten komen in de content op uw website, in titels, de URL en de meta-omschrijving van uw website. 

Online adverteren
Waar SEO vooral resultaten zal leveren op de lange termijn kunt u er ook voor kiezen om een betaalde campagne te starten om uw producten of diensten onder de aandacht te brengen. SEA is een voorbeeld van zo'n betaalde campagne waarbij een ondernemer advertentieruimte koopt binnen zoekmachines. Naar aanleiding van de resultaten van zoekwoordenonderzoek selecteert u een aantal zoekwoorden waar u op biedt. Hierbij geldt dat een hoger bod ook hoger zal verschijnen in zoekmachines. 

In Google kunt u met SEA inzetten op twee verschillende soorten advertenties: AdWords en Google Shopping. Welke voor u het beste werkt is afhankelijk van het type product of dienst dat u aanbiedt. Naast adverteren in zoekmachines zijn er ook andere kanalen waar u op kunt adverteren. Denk aan YouTube-reclames of display-advertising waardoor uw advertentie zichtbaar is op andere webpagina's. Ook social media advertising op bijvoorbeeld Facebook, Twitter of LinkedIn biedt ondernemers vele en vaak ook uitgebreide mogelijkheden. Op sociale media kunt u zich enerzijds richten op een breed publiek voor het genereren van naamsbekendheid. Anderzijds is er de mogelijkheid om een specifieke doelgroep te selecteren op basis van relevante kenmerken die zullen leiden tot nieuwe leads.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden