Afbeelding
Foto: aangeleverd

Buurtbussen rijden voorlopig nog niet in de Alblasserwaard

Algemeen 198 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Er is nog geen zicht op wanneer de chauffeurs van de buurtbussen in de Alblasserwaard weer hun diensten kunnen hervatten. Eerst moeten de bussen voorzien worden van kuchschermen en betere ventilatie.

"We hoopten dat dat in september klaar zou zijn, maar het is uitgesteld", stelt Jan van Wingerden, voorzitter van Vereniging Buurtbussen Alblasserwaard. "We zijn nu in afwachting van een bericht wanneer we weer aan de slag kunnen. En nee, ik heb geen idee hoe lang het nog gaat duren." 

Voor de volledigheid: het is geen Alblasserwaards probleem. "In het hele land rijden de buurtbussen niet. Veel van de chauffeurs zitten wat betreft het coronavirus in de risicogroepen. Onze opdrachtgever, de provincies, hebben daarom besloten om de bussen totdat ze aangepast zijn niet te laten rijden."

Gemis
Het is voor de vele gebruikers van de buurtbussen in de regio een gemis, zo onderstreept Jan van Wingerden. "Voor velen is het een belangrijke voorziening, om bijvoorbeeld even van Bleskensgraaf naar Papendrecht of van Hoornaar naar Gorinchem te gaan. Maar het is zoals het is: we kunnen hier nu eenmaal niets aan doen."

Hij vervolgt: "Overigens is het voor meerdere van onze chauffeurs ook een bezigheid die ze erg missen. Die popelen om weer achter het stuur te kruipen en passagiers te vervoeren. Anderen zijn er minder happig op. Zij hebben bijvoorbeeld te maken met luchtwegklachten en willen zeker weten dat ze veilig in de buurtbus kunnen rijden."

Instrueren
Helemaal stil staan de buurtbussen niet. Vervoersbedrijf Qbuzz gebruikt de voertuigen af en toe voor controle en onderhoud van de haltes. "Je kunt ze in de polder dus tegenkomen. Zelf gaan we binnenkort waarschijnlijk ook een aantal ritten maken om nieuwe chauffeurs te instrueren. Maar het gaat dus zeker niet om de hervatting van het vervoer."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De actiegroep Gaaf Slingeland hing in Molenlanden posters op en plaatste ook spandoeken.
CDA-motie van treurnis over traject windturbines Molenlanden krijgt geen steun: 'Nu niet het moment om in grijpen' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Klachten parkeeroverlast Kinderdijk behoren nog niet tot het verleden: 'Maar we willen ze tot een minimum beperken' Nieuws 9 uur geleden
• De kampioenen MA1, MB1 en JC1 samen.
Vier jeugd teams kampioen bij vv Flits uit Papendrecht Sport 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden