Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Peter Stam

Nachtelijke afsluiting Brug over de Noord vanwege hitte

  •   397 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 augustus sluit Rijkswaterstaat de Brug over de Noord in beide richtingen af voor werkzaamheden vanwege de hitte.

Rijkswaterstaat kort het beweegbare deel van de brug bij het fietspad met een centimeter in, zodat deze bij uitzetting door de warmte niet klem komt te zitten. Over de brug loopt de N915 die Alblasserdam verbindt met Hendrik-Ido-Ambacht.

Merwedebrug
De werkzaamheden zijn nodig om schade aan de brug te voorkomen. Eerder werd al begonnen met het koelen van de brug. De klep van de Merwedebrug werd al eerder ingekort, op 7 augustus.

Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de Brug over de Noord beginnen na middernacht op 12 augustus om 00.30 uur. Om 06.00 uur op 12 augustus gaat de brug weer open voor verkeer. Hulpdiensten kunnen via de Noordtunnel rijden. De scheepvaart is op de hoogte via Berichten aan de Scheepvaart (BAS).

Even passeren
Rijkswaterstaat heft van 03.00 uur tot 03.15 uur de stremming aan beide kanten op, door het verkeer de mogelijkheid te geven de brug te passeren.

Omleidingsroutes
De volgende omleidingsroutes zijn van kracht:
• het gewone gemotoriseerd verkeer gaat via de Noordtunnel (tot 5 minuten extra reistijd)
• het langzame gemotoriseerd verkeer gaat via Dordrecht/N3 bruggen/Papendrecht (tot 30 minuten extra reistijd)
• het verkeer voor vervoer gevaarlijke stoffen van west naar oost gaat via de A16 – A20 – A12 en dan verder in de gewenste richting (tot 30 minuten extra reistijd)
• het verkeer voor vervoer gevaarlijke stoffen van oost naar west gaat via de A27 – A59 – A16 en dan verder in de gewenste richting (tot 30 minuten extra reistijd)

Preventief koelen 
Sinds 6 augustus koelt Rijkswaterstaat vijf stalen bruggen in Zuid-Holland preventief. Door hoge temperaturen zetten stalen brugonderdelen uit. Als dit te veel gebeurt kunnen bruggen niet meer goed open of dicht. Om dit te voorkomen worden bij voortdurende hoge buitentemperaturen de bruggen gekoeld door met pompen en slangen water op de bruggen te brengen. Bij de Brug over de Noord en de Merwedebrug zet Rijkswaterstaat ook een blusboot in.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }