Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Een 'leger' van met waterpistolen gewapende kinderen bond de strijd aan.
• Een 'leger' van met waterpistolen gewapende kinderen bond de strijd aan. (Foto: Aangeleverd)

Veel enthousiasme en rondvliegende spetters bij waterspelen Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Een kleine vijftig kinderen hebben zaterdag 8 augustus deelgenomen aan de waterspelen bij de scouting in Alblasserdam.

De waterspelen waren bedoeld voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Ook de voorgaande weken werden de activiteiten druk bezocht.

Miranda Verbaas van de scouting vertelt: "We hebben allerlei kleine spellen gedaan en twee grote. Aan de grote spellen namen alle kinderen deel, dat waren levend honkbal en levend fortnite."

Apenbrug
"De kleine spellen waren onder andere: een buikschuifbaan met kegels, gooien met natte sponzen, eendjes schieten, waterraket schieten en mega-bellen blazen. Ook hadden we een apenbrug. Dat zijn twee touwen over de sloot waarover de kinderen naar de overkant moesten zien te komen. Deze activiteit was favoriet en het is natuurlijk het leukst als anderen de touwen laten wiebelen." Lachend: "Ik denk dat van de 150 kinderen, die van voorgaande weken meegeteld, er 150 in de sloot zijn gevallen."

Aanmelden
Ook komende zaterdag zijn er weer waterspelen bij de scouting. "Er hebben zich al veertig kinderen aangemeld en kinderen met een zomerpaspoort kunnen zich via de site nog steeds aanmelden. We hebben ruim 350 zomerpaspoorten verkocht. Ze zijn uitverkocht."

De activiteiten van het zomerpaspoort worden georganiseerd door het ABC-team, Natuurlijk Alblasserdam, Scouting Alblasserdam, Jeugdland Alblasserdam, Speeltuinvereniging Kinderdijk, Kunstkanjers, Jeugd-Punt Alblasserdam en Landvast. Zij doen dat samen met alle beweeg-, cultuur- en natuuractiviteitenaanbieders in Alblasserdam.

Aanmelden: https://www.abcalblasserdam.nl/LeefModule/Details/15392

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }