Logo hetkontakt.nl/klaroen
Archieffoto: Bert Bons
Archieffoto: Bert Bons (Foto: Bert Bons)

Rijkswaterstaat koelt in Zuid-Holland vier bruggen preventief

  •   keer gelezen

GORINCHEM/PAPENDRECHT • Vanaf donderdagmiddag 6 augustus worden vier stalen bruggen in Zuid-Holland preventief gekoeld met water.


Het gaat om de Merwedebrug Gorinchem, de Spijkenisserbrug, de Brug over de Noord, en de Stadsbrug Dordrecht. Door te koelen beperkt Rijkswaterstaat het uitzetten van de stalen brugonderdelen vanwege de hoge temperaturen.

Door hoge temperaturen zetten stalen brugonderdelen namelijk uit. Als dit te veel gebeurt kunnen bruggen niet meer goed open of dicht gaan. Om dit te voorkomen koelt Rijkswaterstaat bij voortdurende hoge buitentemperaturen de bruggen. Hiervoor brengt Rijkswaterstaat met pompen en slangen water op de bruggen. Op deze manier wil men hinder voor de (vaar)weggebruiker en schade aan de bruggen voorkomen.

Er gelden geen aanvullende verkeersmaatregelen voor weggebruikers. Wel moet het verkeer rekening houden met water op het wegdek. Via tekstkarren wordt het wegverkeer hierover geïnformeerd. Het vaarwegverkeer kan gewoon doorgang vinden.

Voor de fietsers op de Merwedebrug Gorinchem dekt Rijkswaterstaat de waterslangen op het fietspad af met overrijdbare planken. Er wordt met borden gewaarschuwd. Op de andere bruggen liggen de slangen buiten het bereik van het verkeer.

Rijkswaterstaat houdt alle bruggen gedurende de hitteperiode goed in de gaten. Als het nodig is worden er aanvullende maatregelen genomen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5