Ron's Bloemensjop viert jubileum met ijsjes en verloting
Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Marc en zijn vader Ron Commandeur.
• Marc en zijn vader Ron Commandeur. (Foto: Aangeleverd)

Ron's Bloemensjop viert jubileum met ijsjes en verloting

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Marc Commandeur (27) groeide op tussen de bloemen en planten. Nu is hij de trotse eigenaar van Ron’s Bloemensjop. De zaak die de ouders van Marc Commandeur hebben opgebouwd, bestaat 25 jaar.


Zaterdag 1 augustus viert Ron’s Bloemensjop het jubileum met schepijs en een verloting. “Van 10.00 tot 17.00 uur krijgt elke klant een bolletje schepijs”, vertelt Marc. “Ook verloten we een olijfboom en hebben we aanbiedingen.”

Supermarkten
De ouders van Marc, Ron en Jacqueline, begonnen in 1995 met het leveren van bloemen en planten aan supermarkten. “Langzaam maar zeker kwamen er steeds meer mensen naar het Westeind om een bloemetje te halen. Het pand dat bedoeld was voor het bewaren van de voorraden, groeide uit tot een winkel.”

Buiten spelen
Vorig jaar nam Marc de zaak over. “We bevoorraden nu negen supermarkten, leveren aan bedrijven en hebben een vaste klantenkring. Mijn ouders werken er ook nog steeds.” Marc groeide op boven de winkel en moest net als de andere drie kinderen uit het gezin vaak helpen in drukke periodes. “Vroeger zei ik: ik ga nooit de bloemen en planten in. Soms mocht ik buiten spelen nadat ik de planten water had gegeven, maar was zo lang bezig dat er geen tijd meer was om te spelen. Maar je leert wat aanpakken is, dat het niet vanzelf gaat. En het geeft ook veel energie. Het gevoel: kijk eens wat we opgebouwd hebben.”

Gevestigde naam
Marc merkt dat klanten zijn zaak zien als een bedrijf met een gevestigde naam. “Even een bloemetje halen bij Ron ‘op de dijk’, we zijn een begrip geworden. We hebben vaak scherpe acties en mooie, unieke producten. Met kerst proberen we alles zelf te maken, waardoor we bijzondere dingen hebben. Daar komen mensen voor terug. En we blijven ons aanpassen aan de markt; het weer, trends en seizoenen hebben invloed op het koopgedrag. Artikelen in onze 'kadosjop' vernieuwen we steeds, zodat klanten een reden hebben om er te gaan kijken.”

Dynamisch
Marc volgde een hbo-opleiding ondernemerschap in Rotterdam. "Daarna heb ik een tijdje in Rotterdam voor een rederij gewerkt." Toch koos hij voor de bloemen. "Ik vind deze branche heel dynamisch. Het is afwisselend doordat we ook leveren aan supermarkten en bedrijven en de veiling bezoeken. Het is belangrijk dat alles vers is, dan komen mensen bij je terug."

Samenwerken
" Het is gaaf om te zien dat ons bedrijf van niets is opgebouwd tot wat het nu is. Van iets nog meer maken vind ik leuk. Werken met bloemen en planten maakt het alleen maar mooier. Ik vind het ook leuk om samen te werken met mijn ouders, dat is een toegevoegde waarde. We werken met dertig mensen, inclusief mijn ouders en ikzelf."

Droom
Het is Marcs droom de winkel verder te laten groeien. "Ik ben pas 27, dan moet je nog wel dromen hebben."

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier