Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het kwartet dat afscheid genomen heeft.
• Het kwartet dat afscheid genomen heeft. (Foto: Pieter Stehouwer)

Afscheid van pensionado's op het Willem de Zwijger College

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Het Willem de Zwijger College in Papendrecht heeft onlangs afscheid genomen van vier medewerkers die met pensioen gaan.

Op een feestelijke manier nam de school op donderdag 16 juli afscheid van Marion Stehouwer, Hans Hulswit en Marijke Klunder. Iets daarvoor was al afscheid genomen van Peter Bosselaar. Ze komen alle vier uit Papendrecht. 

Marion werkte vanaf 1983 op de LTS in Alblasserdam als lerares Engels en Nederlands. Later fuseerde de school met de Mavo aldaar en weer later met het Willem de Zwijger College. Op de LTS was zij één van de twee vrouwen in het mannenteam, dat was een bijzondere tijd. Door een ernstige ziekte kon Marion helaas haar Engelse lessen de afgelopen twee jaar niet meer geven.

Hans Hulswit studeerde in 1979 af aan de universiteit in Engelse taal- en letterkunde. Meteen daarna kwam hij op de Willem werken. Zijn passie voor die taal bracht hij aan leerlingen over. Het doet hem dan ook echt goed als hij oud-leerlingen ontmoet, die genieten van Engelse literatuur omdat hij daar de kiem voor heeft gelegd. Hans was afgelopen jaar coach van tien 6 VWO-leerlingen. Terwijl hij altijd goed contact met zijn leerlingen heeft, was de band met dit tiental meer dan bijzonder.

Marijke Klunder verhuisde in 2001 van Den Haag naar Papendrecht. Op de Willem werd zij als lerares geschiedenis aangenomen. Speciale herinneringen bewaart zij onder andere aan mentorleerlingen uit 1G die zich op haar uitleefden in ‘Pimp your teacher’, een Indisch etentje met 3 havo bij een leerling thuis na het behandelen van Indonesië èn mentorklas 3L die met Valentijnsdag van haar zakgeld een bos rozen voor haar kocht. Een ander leuk onderdeel van Marijke’s werk was het verzorgen van PR voor de school.

Voor Peter Bosselaar was het afscheid heel anders dan hij zich had voorgesteld. Op 14 februari was zijn laatste werkdag, maar zijn afscheid wilde hij graag aan het eind van het schooljaar vieren. Door de coronacrisis én de open hartoperatie van het jaar daarvoor, kwam er een kink in de kabel. Peter was vanaf eind 1992 op de Willem werkzaam als conciërge. Mooie herinneringen heeft hij aan de tijd dat het glazen conciërgehok vlak voor Willem 4, met daarachter het boekenmagazijn, het centrum van de school was. Peter was de grote vriend van de leerlingen: altijd behulpzaam en zo nodig werd er ook opgetreden. 

Peter, Hans, Marion en Marijke hebben een hartverwarmend afscheid gekregen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }