Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Ingrid Goeree en Thea de Jong, medewerkers van De Bibliotheek Aanzet  Alblasserdam, nemen de gedichtenbundels in ontvangst.
• Ingrid Goeree en Thea de Jong, medewerkers van De Bibliotheek Aanzet Alblasserdam, nemen de gedichtenbundels in ontvangst. (Foto: Aangeleverd)

‘Gekietel van Boten’ aanwinst voor jeugdbibliotheek van Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ingrid Goeree en Thea de Jong, medewerkers van Bibliotheek Aanzet hebben de gedichtenbundel ‘Gekietel van Boten’ in ontvangst genomen.

De gedichten over de brug over de Noord door de leerlingen van ’t Nokkenwiel zijn afgelopen week overgedragen aan de Bibliotheek Aanzet in de nieuw ingerichte Jeugdbibliotheek in De Rederij, het huis van de gemeenschap, in Alblasserdam. Daarmee kan nu iedereen genieten van de prachtige gedichten die alle leerlingen van groep 7 en 8 van ’t Nokkenwiel maakten naar aanleiding van de herdenking van de opening en historie van de Brug over de Noord. Dit, als onderdeel van het project De Gouden Rand.

De dichter/docent Jos van Hest heeft een workshop ‘Gedichten maken is leuk’ gegeven waarin de leerlingen leerden met woord en taal te spelen. De Gouden Rand maakt onderdeel uit van de gedichtenroute Dichter bij de Polder, een serviceproject van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh. De project werd mede ondersteund oor de provincie Zuid-Holland en de Ofa , gebied Oost- en West Kinderdijk.

Dichter/docent Jos van Hest is een bevlogen mens en een bezielend poëziedocent. Als geen ander weet hij schoolkinderen aan het dichten te krijgen door eerst met hen samen, in de klas, een gedicht te lezen en er allerlei aspecten van tot leven te wekken, de klankkleuren, de rijmen, de beeldspraak.

Dan neemt hij ze mee naar buiten, naar de plek waar het gedicht is ontstaan; daar kunnen de kinderen dan hun eigen indrukken opdoen, om die te verwoorden in een eigen gedicht. Terug in de klas wordt er geschreven, en tot slot voorgelezen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }