• Ingrid Goeree en Thea de Jong, medewerkers van De Bibliotheek Aanzet  Alblasserdam, nemen de gedichtenbundels in ontvangst.
• Ingrid Goeree en Thea de Jong, medewerkers van De Bibliotheek Aanzet Alblasserdam, nemen de gedichtenbundels in ontvangst. Foto: Aangeleverd

‘Gekietel van Boten’ aanwinst voor jeugdbibliotheek van Alblasserdam

Algemeen 404 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ingrid Goeree en Thea de Jong, medewerkers van Bibliotheek Aanzet hebben de gedichtenbundel ‘Gekietel van Boten’ in ontvangst genomen.

De gedichten over de brug over de Noord door de leerlingen van ’t Nokkenwiel zijn afgelopen week overgedragen aan de Bibliotheek Aanzet in de nieuw ingerichte Jeugdbibliotheek in De Rederij, het huis van de gemeenschap, in Alblasserdam. Daarmee kan nu iedereen genieten van de prachtige gedichten die alle leerlingen van groep 7 en 8 van ’t Nokkenwiel maakten naar aanleiding van de herdenking van de opening en historie van de Brug over de Noord. Dit, als onderdeel van het project De Gouden Rand.

De dichter/docent Jos van Hest heeft een workshop ‘Gedichten maken is leuk’ gegeven waarin de leerlingen leerden met woord en taal te spelen. De Gouden Rand maakt onderdeel uit van de gedichtenroute Dichter bij de Polder, een serviceproject van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh. De project werd mede ondersteund oor de provincie Zuid-Holland en de Ofa , gebied Oost- en West Kinderdijk.

Dichter/docent Jos van Hest is een bevlogen mens en een bezielend poëziedocent. Als geen ander weet hij schoolkinderen aan het dichten te krijgen door eerst met hen samen, in de klas, een gedicht te lezen en er allerlei aspecten van tot leven te wekken, de klankkleuren, de rijmen, de beeldspraak.

Dan neemt hij ze mee naar buiten, naar de plek waar het gedicht is ontstaan; daar kunnen de kinderen dan hun eigen indrukken opdoen, om die te verwoorden in een eigen gedicht. Terug in de klas wordt er geschreven, en tot slot voorgelezen.

• Thea de Jong geeft de plaatst de gedichten bundels in de bibliotheek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden