Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd

Smit Mode in Makadocenter Alblasserdam gaat dicht

  •   496 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Smit Mode, dat na een faillissement een doorstart maakt, sluit haar vestigingen in Alblasserdam, Ridderkerk, Zwijndrecht en Dordrecht. Dat meldt het Makadocenter op haar Facebookpagina.

Het modebedrijf ging in juni failliet en stond daarna onder beheer van curator Kees van den Bergh van Van den Herik en Verhulst advocaten. Het familiebedrijf kampte met omzetdaling vanwege de coronacrisis en kon ondanks steun van de overheid het hoofd niet boven water houden.

Smit Mode heeft achttien heren- en damesmodewinkels in de regio en heeft 150 mensen in dienst. De winkels bevinden zich in de regio behalve in Alblasserdam ook op winkelcentrum De Meent in Papendrecht. Het personeel was ontslagen na het faillissement, maar de meeste werknemers krijgen een nieuw contract aangeboden.

Curator Van den Bergh had een openbare biedingsprocedure gehouden, waarbij het bod van Smit er volgens een bericht in het AD als beste uit de bus kwam. Volgens hem heeft de directie er vertrouwen in dat de overige winkels de komende tijd weer goed gaan draaien.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }