Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Francesco tijdens zijn deelname aan We Want More.
• Francesco tijdens zijn deelname aan We Want More. (Foto: William Rutten)

Francesco Daniel in halve finale 'We Want More'

  •   64 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse singer-songwriter Francesco Daniel (24) is doorgedrongen tot de halve finale van het televisieprogramma ‘We Want More’.

Het programma is geen talentenjacht, maar een zangwedstrijd. “Ik wilde meedoen omdat het zo veelzijdig is”, vertelt Francesco. “Ieder genre is welkom, van opera tot jazz. Mijn genre is akoestische rock en singer-songwritermuziek."

Heel spannend
"De tv-auditie was heel spannend. Ik was voor eerst in de beroemde studio 24 van het mediapark in Hilversum. Bij de auditie in februari zaten er nog mensen in het publiek. Ook backstage was het heel leuk, er was veel wederzijds respect. Iedereen gunt het elkaar.”

Poppetjes
De artiesten hebben allemaal een bijzonder verhaal. Francesco vertelde openhartig over zijn autisme. “Ik heb verteld dat ik soms poppetjes in mijn hoofd heb, een bepaalde modus aan heb staan. Ik stond daar in de studio als singer-songwriter, door de kleren die ik aan had, mijn kettinkjes en bandjes en mijn gitaar. De belangrijkste andere poppetjes in mijn hoofd zijn: zoon, werknemer en vriend. Dat heb ik uitgelegd."

"De afgelopen jaren heb ik geleerd hoe ik in de maatschappij moet meedraaien. Er gebeuren altijd onverwachte dingen, daar ben ik inmiddels op voorbereid. Dan moet je meegaan met de stroming. Daar ben ik me van bewust geworden dankzij mijn lieve moeder.”

Reacties
Na afloop kreeg Francesco veel reacties. “Ik kreeg veel berichtjes van mensen met autisme die hun ervaringen wilden delen. En de reacties op Twitter waren lovend. Ik heb de sites van RTL Boulevard, de Linda en Libelle gehaald. Die hebben mijn auditiefilmpje gedeeld.”

Theater huren
De winnaars krijgen een groot geldbedrag (10.000, 25.000 of 100.000 euro). “Als ik geld win, stuur ik mijn moeder op vakantie naar Amerika of IJsland en als er dan geld over is, investeer ik dat in een nieuw instrument of een nieuwe EP. Of ik huur een theater af om iets leuks te doen.”

Francesco moet het opnemen tegen 38 andere deelnemers. “Van de 39 acts gaan er twaalf door naar de finale. Ik ben benieuwd wat de rest van Nederland vindt van mijn tweede performance.”

Finale
Deze week, op vrijdag 17 juli, wordt de laatste auditieronde uitgezonden. “Daarna volgen de drie halve finalerondes. Die zijn in juni, dus tijdens de coronacrisis opgenomen, zonder publiek. De finale is in augustus. Het is de grote vraag of ik die ga halen.”

Start loopbaan
Francesco was zestien jaar toen hij begon met gitaarlessen. Ook schreef hij graag gedichten. “Ik leerde dichten en muziek samen te voegen. In 2013 zag mijn moeder een berichtje over een talentenjacht in Papendrecht. In 2014 heb ik die gewonnen. Dat was de start van mijn loopbaan.”

Jury
We Want More is elke vrijdag te zien om 20.30 uur bij SBS6. Juryleden zijn Davina Michelle, André Hazes, Trijntje Oosterhuis, Henk Poort en Ali B. Wat het programma extra spannend maakt is dat de juryleden hun stem tot op de laatste minuut mogen geven, maar ook weer mogen intrekken.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }