Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd

Smit Mode maakt doorstart met voormalige directie

  •   220 keer gelezen

ALBLASSERDAM/REGIO • De regionale winkelketen Smit Mode maakt een doorstart. De voormalige directie heeft het bedrijf onder een nieuwe vennootschap terug kunnen kopen.

Het bedrijf ging in juni failliet en stond daarna onder beheer van curator Kees van den Bergh van Van den Herik en Verhulst advocaten.

Het familiebedrijf kampte met omzetdaling vanwege de coronacrisis en kon ondanks steun van de overheid het hoofd niet boven water houden.

Smit Mode heeft achttien heren- en damesmodewinkels in de regio en heeft 150 mensen in dienst. De winkels bevinden zich onder meer in het Makadocenter in Alblasserdam en De Meent in Papendrecht en zijn tijdens het faillissement open gebleven. Het personeel was ontslagen na het faillissement, maar de meeste werknemers krijgen een nieuw contract aangeboden.

Curator Van den Bergh heeft een openbare biedingsprocedure gehouden, waarbij het bod van Smit er volgens een bericht in het AD als beste uit de bus kwam. Volgens hem heeft de directie er vertrouwen in dat de winkels de komende tijd weer goed gaan draaien.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }